Varaustilaisuuden ensimmäinen kierros on hoidettu alta pois. Suomalaisittain tapahtuma sujui komeasti.

Peräti kolme meikäläistä huudettiin viiden ensimmäisen pelaajan joukossa. Kaiken kaikkiaan ensimmäisellä kierroksella varattiin neljä suomalaista.

– Huikeaa, että viiden joukossa on kolme suomalaista. Se kertoo jotain maastamme ja meistä pelaajista, Patrik Laine kommentoi tilaisuudessa.

Laine oli odotetusti korkein suomalaisvaraus. Maalintekijä painelee kesän päätteeksi Winnipeg Jetsiin. Yhtäläisyyksiä on erääseen Teemu Selänteeseen, joka niin ikään aloitti NHL-uransa Jetsissä (lue uutinen). Selänne paukutti aikoineen 76 maalia tulokaskaudellaan.

– 70 maalia voi olla vaikeaa. Mutta olisi kiva, jos saisi jätettyä itsestään sinne samanlaisen kuvan kuin millaisen Teemu on itsestään jättänyt, Laine sanoi lehdistölle.

Kolmantena ei ehkä hieman yllättäen varattu Jesse Puljujärveä, sillä Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jackets halusi mieluummin Pierre-Luc Dubois’n. Vaan ei syytä hätään, Puljujärvi varattiin heti siihen perään – neljäntenä – Edmonton Oilersiin. Jos harjoitusleiri sujuu hyvin, ”Pulju” saatetaan jopa istuttaa Connor McDavidin rinnalle (lue uutinen).

– Selkeä tavoite on pelata NHL:ssä jo ensi talvena. Kyllä minä siihen pystyn. Voimaa pitää saada lisää, muut taidot mulla on olemassa. Pieni kaukalo tietysti nopeuttaa peliä, mutta se sopii minulle, Jesse Puljujärvi sanoi Yle Urheilulle.

Suomen hyökkäyskaksikon jälkeenkin riitti iloittavaa. Olli Juolevi varattiin viidentenä – ja varaustilaisuuden ensimmäisenä puolustajana – Vancouver Canucksiin (lue uutinen).

– Tiesin, että Vancouver saattaa haluta pakkia. Mutta olin siinä, kun oma nimi kuulutettiin, vielä ihan fanipoikana, kun Jesse meni Edmontoniin, Juolevi nauroi Yle Urheilun haastattelussa.

Kolmikko luonnollisesti keräsi suurimman huomion, mutta Suomesta varattiin vielä neljäskin pelaaja ensimmäisellä kierroksella. Florida Panthers huusi HIFK:n A-junioreissa hyvän kauden pelanneen Henrik Borgströmin nimen 23:ntena pelaajana.