Suomen joukkueessa tämän kevään MM-kisoissa pelannut hyökkääjä Teemu Pulkkinen on käynyt olkapääleikkauksessa. Asiasta kertoi Detroit Red Wingsin general manager Ken Holland MLive-sivustolle.

Hollandin mukaan leikkauksessa korjattiin olkapäätä, joka meni alun perin sijoiltaan jo useita vuosia sitten, kun Pulkkinen pelasi vielä Suomessa. Pulkkinen ehti jo toivoa, että leikkaus olisi vältettävissä, mutta toisin kävi.

– MM-kisojen jälkeen hänen olkapäänsä ei tuntunut hyvältä. Hän päätyi siihen pisteeseen, että halusi leikkauksen, ja hän halusi, että se tehdään Suomessa, Holland sanoi.

Leikkaus suoritettiin kesäkuun alussa, ja Pulkkinen voi olla pelikuntoinen aikaisintaan lokakuun alussa. Pahimmassa tapauksessa hän joutuu huilaamaan joulukuuhun saakka.

Takana vaikea kausi

Pulkkisella ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa NHL-sopimusta. Hänen viime kautensa Detroitissa oli vaikea, sillä hän joutui jättämään osan kaudesta väliin loukkaantumisen takia, minkä jälkeen hänen peliaikansa Red Wings -paidassa jäi vähiin.

Hyvin menneiden harjoitusottelujen jälkeen Pulkkisesta odotettiin maalintekijää Suomelle MM-kisoihin. Myös hän itse halusi näyttää osaamistaan heikosti sujuneen NHL-kauden jälkeen. Lopulta peliaika jäi MM-kisoissakin vähiin, ja Pulkkiselle kirjattiin turnauksessa vain kaksi syöttöpistettä.