Jussi Jokinen kuuluu Leijonien World Cup -joukkueen kokeneempaan kaartiin. 33-vuotias Florida Panthersin hyökkääjä on edustanut Suomea vuodesta 2005 lähtien yhteensä kahdeksassa arvoturnauksessa.

Jokinen sai pelata hopeamitaleihin päättyneissä kevään Venäjän MM-kisoissa seurakaveri Aleksander Barkov ja huippulupaus Patrik Laine vierellään. Kalajokelainen näkeekin nuorten esiintulon hyvin positiivisena asiana. MM-joukkueesta World Cup -ryhmään nuoremmasta kaartista selvisivät juurikin Laine ja Sebastian Aho.

– Hienoa, että Suomesta on nyt tullut huippulahjakkuuksia. Pate ja Sepe nyt on tässä mukana. Varmaan heille haaste tulla pieneen kaukaloon. Hienoa nähdä heidät World Cupissa ja NHL:ssä. Jokinen kertoi Leijonat.comille.

Jokinen nautti MM-kisoissa erityisesti Laineen kanssa pelaamisesta. Tamperelaistaiturin kanssa yhteinen sävel löytyi välittömästi.

– Hyökkäysvaistot on ihan maailmanluokkaa ja laukaus myös. Siinä meillä löytyi heti hyvä kemia ja oli hieno pelata hänen kanssaan. Itse aina tykännyt pelata niin, että on maalintekijän toisella laidalla, Panthers-hyökkääjä kehui.

Sekajoukkueet World Cupissa positiivinen uudistus

Jokinen itse arvostaa uransa ensimmäisen World Cupin hyvin korkealle olympiaturnauksen vierelle. Suomalainen myös näkee Euroopan ja Pohjois-Amerikan tähdistöt positiivisina tasonnostajina.

– Se asettuu omassa kategoriassa erittäin korkealle lähelle olympiakisoja. Sekajoukkueet ovat mielenkiintoinen uudistus. Ei tyrmätä heti sitä, vaan katsotaan miten se sujuu. On ainakin todella kova taso näissä kahdessa joukkueessa. Ainakin kovempia pelaajia saadaan vastaan, Jokinen tuumaili.