Suomi ei ole koskaan voittanut World Cupin tai olympiatason turnausta, jossa kaikki maailman parhaat pelaajat ovat olleet mukana. Leijonat ovat kuitenkin ansainneet näistä kisoista enemmän mitaleja kuin mikään muu maa. Yhden hopean ja kolme pronssimitalia.

Kanadalaislehti National Post kyseenalaisti arviossaan Leijonien kokemattoman puolustuksen (lue uutinen tästä). Sen sijaan NHL.com näkee Suomella maalinteko-ongelman.

Teemu Selänne jäi eläkkeelle johdettuaan Suomea niin monessa turnauksessa. Nyt jonkun muun täytyy tehdä maalit. Ykkösuhka on Aleksander Barkov, joka teki 28 maalia viime kaudella Florida Panthersissa. Kukaan muu joukkueessa ei tehnyt 20 maalia NHL:ssä. Voiko oikea laituri Winnipegin toisena varaama Patrik Laine lyödä 18-vuotiaana läpi?, sivusto pohti.

Suomi pelaa World Cupissa samassa lohkossa Pohjois-Amerikan joukkueen, Venäjän ja Ruotsin kanssa. Leijonat pelaa avauspelinsä Pohjois-Amerikkaa vastaan sunnuntaina 18. päivä syyskuuta.