Suomalaisurheilun ykkösaihe tänään: Leijonien kentälliset World Cup- harjoituksissa.

Kerrataanpa isoimmat puheenaiheet kentällisten saralla. Ykkösjuttu on tietysti se, että Patrik Laine hyökkää ykkösketjussa – niin tasaviisikoin kuin ylivoimalla. Laineesta on jo sanottu lähes kaikki. Silti se on oikeasti todella kova juttu, että 18-vuotias pelaaja on World Cup -joukkueen ykkösketjussa. Kertoo toki myös maalintekijöiden vähäisestä määrästä. Kaikki ketjut näet tästä.

Toinen mielenkiintoinen seikka: ylivoimalla päävalmentaja Lauri Marjamäki haluaa kentälle neljä hyökkääjää ja yhden puolustajan. Molemmissa kentällisissä pakeiltakin (Sami Vatanen ja Rasmus Ristolainen) löytyy erinomaisia hyökkäyspään avuja. Ylivoimakoostumukset pääset lukemaan tästä.

Kolmas mielenkiintoinen asia kentällisiin liittyen: Suomella on kolme varsinaista hyökkäysketjua ja yksi telaketjuosasto. Sitä osattiin odottaa, että Aleksander Barkov pelaisi seurakaverinsa Jussi Jokisen kanssa samassa vitjassa. Samalla tavalla osattiin odottaa, että Minnesotan miehet Mikko Koivu ja Mikael Granlund asetettaisiin samaan ketjuun.

Millainen roolijako kolmosketjussa?

Osittain edellä mainittujen parivaljakkojen myötä kolmosketjuksi on muodostumassa Teuvo Teräväinen-Valtteri Filppula-Jori Lehterä. Kysymys kuuluu: voiko tuollainen ketju toimia?

Kolmosketjussa epäilyksiä aiheuttaa roolitus. Kolmikosta jokainen on parhaimmillaan pelintekijänä. Luonnollisesti he eivät voi kaikki olla jatkuvasti kiinni kiekossa. Joten miten pelaaminen roolitetaan? Kenelle pyritään pelaamaan maalipaikkoja? Kuka ajaa maalille ja tekee tilaa muille? Vai puhutaanko tässä ketjussa mahdollisimman puhtaasta total hockeysta, jossa kaikki tekevät kaikkea?

Osittain kolmosketjun roolitus johtuu siitäkin, että Suomessa ei yksinkertaisesti montaa huippuluokan maalintekijää tällä hetkellä ole. Pelintekijöitä on huomattavasti enemmän. Yksi (13. hyökkääjä Sebastian Aho) istuu vielä penkin päässä.

Ketjujen toimivuus nähdään torstaina, kun Suomi kohtaa harjoitusottelussa Ruotsin. Ei missään nimessä lytätä vielä, mutta mielenkiintoista on nähdä, miten kolmosketjun roolitus toimii.