Suomen jääkiekon kehitys etenee myötätuulessa, minkä on huomannut myös Teemu Selänne. Perustamansa akatemian kautta hän pääsee näkemään nuorten pelaajien kehittymistä läheltä.

– Suomen jääkiekolla menee juuri nyt hienosti. Aloitin maalintekoakatemiani tänä syksynä, ja minulla oli 20 parasta 16-vuotiasta hyökkääjää yhden viikon leirillä. Olin vakuuttunut näkemästäni. On tulossa paljon mahtavia pelaajia, Selänne sanoo NHL.comille antamassaan haastattelussa.

Viime vuosina miesten maajoukkueessa on tapahtunut sukupolvenvaihdos, kun Selänteen ikäluokka on jättänyt kaukalot, ja tilalle on tullut Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin kaltaisia uusia vastuunkantajia. Myös Suomen World Cup -joukkue on osoitus nuorten pelaajien esiinmarssista.

– Tässä joukkueessa meillä on erittäin hyvä sekoitus nuoria ja vanhoja pelaajia. On selvää, että vanhemmat kaverit voivat auttaa nuorempia sekä antaa uudelle sukupolvelle vauhtia ja kaiken sen tuen, mitä he tarvitsevat.