Haula löytänyt Komarovista heti tutkaparin – ”Homma lähtee hyvin käyntiin”

© Kuva: Getty Images

Jos Leijonien kärkiketjut hakivat vielä parastaan torstaina World Cupin esiottelussa Ruotsia vastaan, esiintyi Suomen työteliäs nelosketju edukseen. Telaketjun sentterinä pelaa Minnesota Wildissa viime kaudella loistanut Erik Haula laidoillaan Leo Komarov sekä Lauri Korpikoski.

Kolmikko on mielenkiintoinen monipuolisuutensa ansiosta. Lähtökohtaisesti puolustussuuntaan töitä tekevä ketju liikkui torstain ottelussa raikkaalla jalalla ja pystyi luomaan kourallisen maalipaikkoja.

-Yritämme pelata yksinkertaisesti. Kun kentällä aukeaa tilaa, rakennamme peliä ihan normaalisti. Kaikkiin vaihtoihin pitää satsata täysillä. Kun saamme kolme esiottelua alle, lähtee homma hyvin käyntiin, kuvailee Haula oman kentällisensä tekemistä.

Komarov oli viime kaudella Toronto Maple Leafsin toiseksi kovin maalintekijä 19 osumallaan. Korpikoski pelasi tasapainoisen kauden Edmontonissa, minkä lisäksi Haula pelasi unelmakauden Minnesotan paidassa.

-Totta kai teemme myös maaleja.  Ruotsiakin vastaan meillä oli muutama hyvä paikka. Kaikilla meillä on hyvä luistelu, minkä ansiosta pystymme haastamaan vastustajia jalalla.

Porista maailmalle lähtenyt sentteri on todellakin ansainnut paikkansa Leijonien sentterinelikossa. Haula sanoo, että Suomen maajoukkueelle tyypillinen vahva sitoutuminen on valttia World Cupissa.

-Yksi menee ja toinen tulee perässä. Se on se meininki, mikä meillä on. Olemme tiivis porukka ja vietämme myös paljon aikaa yhdessä jään ulkopuolella. Se on mielestäni hyvän joukkueen merkki, kehuu Haula koko leijonaryhmää.

Haulaa kertoo, että Suomen pelaajista huokuu innostus ja motivaatio, joiden ansiosta joukkue pääsi hyvin peliin sisälle Ruotsia vastaan.

-Ensimmäinen kymppi olikin meiltä tosi hyvä.  Jos jatkossa pystymme pelaamaan täydet kuusikymmentä minuuttia sillä tavalla, meidät on kyllä erittäin vaikea voittaa.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!