World Cup ja sitä edeltänyt Kanada Cup on ennen tätä syksyä pelattu seitsemän kertaa. Juttusarjassa muistellaan edellisten turnausten tapahtumia.

Vuoden 1984 Kanada Cup käytiin Suomen näkövinkkelistä erikoisissa merkeissä. Leijonat kun ei ollut lainkaan mukana. Suomi oli sijoittunut edellisissä MM-kisoissa vasta seitsemänneksi. Samoissa kisoissa viidenneksi yltänyt Länsi-Saksa vei Suomen paikan Kanada Cupissa. Se oli samalla Saksan ensiesiintyminen näissä kinkereissä.

Turnauksen voitti Kanada, joka sijoittui alkusarjassa vasta neljänneksi. Isäntämaa hävisi alkusarjavaiheessa sekä Neuvostoliitolle että Ruotsille. Jotenkin kovin kanadamaisesti joukkue onnistui kääntämään pudotuspeleissä tilanteen. Välierissä se kaatoi Neuvostoliiton jatkoajalla, ja paras kolmesta -finaaleissa Ruotsi meni nurin voitoin 2-0.

Kuka voitti pistepörssin? Wayne Gretzky (5+7=12) tietysti, aivan kuten kolme vuotta aiemminkin. Mutta 99 ei ollut turnauksen paras pelaaja. Sen palkinnon voitti Kanadan John Tonelli. Maalikuninkuuden puolestaan vei Ruotsin Thomas Steen, NHL-pelaaja Alexander Steenin isä.

Juttusarjan aiemmat osat

Mistä kaikki alkoi: Kanada Cup oli Leijonille kova koulu vuonna 1976

Kanada Cup 1981: Gretzky ja Tretjak loistivat – Leijonat murjottiin jäänrakoon

Kanada Cup 1991: Leijonat jäi välierissä tähtilipun jyräämäksi – voittamaton Kanada

Leijonat vuoden 1996 World Cupissa: Matka katkesi Venäjän karhun kynsiin

Muistatko kun World Cupia pelattiin edellisen kerran? – Näin Leijonat pärjäsi 12 vuotta sitten