Suomella oli paljon pelissä, kun Ruotsi ja Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkue pelasivat World Cup -turnauksen viimeisen alkulohko-ottelunsa. Vain Ruotsin voitto varsinaisella peliajalla olisi pitänyt Leijonien toiveet jatkopaikasta elossa.

Pohjoisamerikkalaisten salama-alku

Pohjois-Amerikka antoi Ruotsille shokkihoitoa heti ottelun alussa. Kun pelikellossa oli reilut puolitoista minuuttia, taululla komeilivat jo lukemat 2-0 Pohjois-Amerikalle. Maalintekijöinä toimivat Auston Matthews ja Vincent Trocheck.

Ruotsi kavensi ennen erän puoliväliä Filip Forsbergin onnistuessa, mutta Pohjois-Amerikka otti kahden maalin johdon takaisin Johnny Gaudreaun läpiajomaalilla. Nicklas Bäckström päätti maalirikkaan erän osumalla Forsbergin syötöstä, joten erätauolle mentiin Pohjois-Amerikan 3-2-johtolukemissa.

Toinen erä tarjoili tilastomerkintöjen osalta vain kolme Ruotsin jäähyä, joten kolmanteen erään jatkettiin samoissa lukemissa.

Suomen tie jatkoon tyssäsi

Ruotsi tasoitti kolmannessa erässä Patrik Berglundin maalilla. Varsinainen peliaika päättyi 3-3-lukemiin, mikä tarkoitti sitä, että Suomi on varmasti ulkona turnauksen jatkopeleistä.

Ottelu ratkesi lopulta jatkoerässä Pohjois-Amerikalle Nathan MacKinnonin maalilla. Tappiosta huolimatta Ruotsi voitti alkulohkon.