World Cup tänään: Leijonat pelaavat kunniasta ja muiden jatkopaikoista

© Kuva: Getty Images

Ensimmäinen välieräpari World Cupiin ratkesi jo eilen, kun selvisi, että Ruotsi kohtaa Euroopan kokoelmajoukkueen toisessa välierässä. Myös toisen välierän toinen joukkue on selvillä, kun Kanada murjoi voittamattomana koko lohkonsa kärkeen.

Torstaina haetaankin isännille vastustajaa, kun Suomi ja Venäjä kohtaavat. Kamppailu ratkaisee sen, menevätkö välieriin venäläiset vai Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden ryhmä. Toisessa illan ottelussa taas kohtaavat turnauksen jatkopeleistä varmasti ulosjääneet Tsekki ja Yhdysvallat.

Suomelta on löydyttävä selkärankaa

Leijonat pelaavat vielä viimeisen ottelun turnauksessaan, ennen sen päättymistä Suomen osalta kokonaan. Joukkueen suoritukset eivät ole aivan olleet odotettuja ja välieristä rannalle jääminen on tosi asia.

Kuitenkin Suomen ottelussa panosta riittää. Ruotsin eilen kukistanut Team North America kaipaa Suomelta voittoa Venäjästä, jotta se pääsisi Kanadaa vastaan välieriin. Mikäli itänaapurimme mielii jatkoon, on sen voitettava tämäniltainen ottelu. Sen osaa ainakin tämän perusteella sanoa, että Air Canada Centren yleisö tulee olemaan Leijonien puolella, sillä se haluaa nähdä Pohjois-Amerikan välierissä.

Venäjälle ottelu on kuolemankamppailu. Tulos tai ulos -ottelut Suomea vastaan eivät ole viime vuosina kääntyneet juuri joukkueen eduksi, joten venäläiset haluavat ehdottomasti kääntää tämän. Pavel Datsjukin pelättiin jättävän ottelu loukkaantumisen takia väliin, mutta joukkueen apuvalmentajan Harisj Vitolinshin kertoman mukaan taituri on pelikelpoinen.

Kaksi panoksetonta pelaa kunniasta

Molemmat Tsekki sekä USA jäävät ulos World Cupin välieristä. Molemmille ulosjäänti on selkeä pettymys, mutta kahdesta suurempi se on Yhdysvalloille. Joukkuetta ennustettiin monissa ennakoissa vähintään välieriin, mutta USA ei ole saanut peliään oikeaan uomiin koko turnauksensa aikana.

USA:n tehottomuudesta kertoo paljon se, että NHL:ssä loistava Patrick Kane johtaa myös joukkueen laukaisutilastoa (8 laukausta kohti maalia), mutta ei ole saanut yhtään maalimerkintää aikaiseksi. Joukkueen kompastuskivi oli Kanadaa vastaan sen oman pelin murtuminen, kun vaahteranlehtipaidat pistivät yhtä kovaa takaisin, raataen ankarasti töitä tekevän USA:n maihin.

Tsekki lähtee myös kahden tappion sävyttämänä viimeiseen otteluunsa. Joukkueen maalille luistelee Petr Mrazek, joka pelasi myös Team Europea vastaan aiemmassa ottelussa, torjuen 38 kertaa. Joukkueen apuvalmentaja Jaroslav Spacek kertoi, ettei keskushyökkääjä Radek Faksa ole vieläkään pelikunnossa, loukkaannuttuaan avausottelussa Kanadaa vastaan.

Ottelut tänään ja ensi yönä

Suomi-Venäjä, klo 22.00 (Nelonen, Viasat Jääkiekko HD, Viasat Hockey, Viaplay)

USA-Tsekki, klo 03 (Viasat Jääkiekko HD, Viasat Hockey, Viaplay)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.