Leijonahyökkääjä Mikko Rantasen suunnitelmat NHL:n täydellisestä valloittamisesta saivat kovan kolauksen pari viikkoa sitten, kun hänellä todettiin nilkkavamma, jonka toipumusajaksi arvioitiin 2-4 viikkoa.

Nyt tunnelin päässä on kuitenkin valoa, sillä Colorado Avalanchen nettisivujen mukaan 19-vuotias suomalainen ykkösvaraus palasi sunnuntaina paikallista aikaa takaisin kaukaloon. Hän tosin luisteli vielä yksin, eikä siis ottanut osaa joukkueensa harjoituksiin, mutta alle 20-vuotiaiden maajoukkueen leijonakipparille ylipäätään nouseminen luistimelle maistui satavarmasti.

– Hänen toipumisensa edistyy ja asiat ovat menneet hyvin. Nyt hän oli jäällä, arvioimme hänen tilanteensa uudelleen ja jatkamme siitä, Avalanche-päävalmentaja Jared Bednar kommentoi seuran verkkosivuilla.

Rantanen edustaa pelaajana Leijonien tulevaisuutta ja hän oli maajoukkueen matkassa jo viime kevään MM-kisoissa. Lisäksi hän voitti vuodenvaihteen 2015-16 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kultaa, totta kai kapteenin roolissa.

Rantaselta, joka on TPS-kasvatti, odotetaan Coloradossa isoja asioita, joita hän saavutti viime kaudella AHL:n puolella, ollen muun muassa nuorin ikinä AHL:n tähdistöotteluun valittu pelaaja.