Nashville Predatorsin neljännen kierroksen varaus kesältä 2013, Juuse Saros, on asetettu tennesseeläisseuran toimesta AHL-joukkue Milwaukee Admiralsin riveihin. 21-vuotias suomalaisvahti ehti pelaamaan Predatorsin maalinsuulla tänä syksynä kahdessa harjoitusottelussa.

Saros tulee siis aloittamaan tulevan kautensa AHL:n puolelta, eikä tämä ole lainkaan yllättävä ratkaisu. Monet mediat ovat nimittäin pitäneet järkevimpänä ratkaisuna sitä, että Saros saa mielummin peliaikaa farmissa, kuin istuisi vaihtoehtoisesti penkillä NHL:ssä.

Predatorsin kakkosvahdin tontin saa näillä näkymin itselleen tshekkiläinen Marek Mazanec. Nashvillen kiistattomana ykkösvahtina tulee toimimaan jatkossakin Pekka Rinne.

AHL ei ole Sarokselle suinkaan vieras sarja, sillä hän pelasi farmiliigassa viime kaudella 38 runkosarjaottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 92, ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.24. Suomalainen sai lisäksi tililleen kaksi pudotuspelikamppailua (89,1/2.57).

Saros löi itsensä läpi kaudella 2013-14, kun hän pelasi HPK:n maalinsuulla 44 runkosarjaottelua. Näissä hänen tilastonsa olivat uskomattoman kovat, 92,3/1.76.

Saros on ehtinyt pelaamaan – nuoresta iästään huolimatta – kolme ottelua myös aikuisten MM-tasolla. Uskomatonta mutta totta, nuorukainen ei ole päästänyt näissä kamppailuissa selkänsä taakse maaliakaan.