Pohjois-Amerikassa ylistetään suomalaista maalivahtituotantoa vuosi toisensa jälkeen ja täysin aiheesta.

Tulevalla kaudella taalajäillä nähdään yhteensä 15 suomalaista maalivahtia ja heistä käsitellään seuraavassa kahdeksan kaveria, siis ensimmäinen puolisko. Julkaisemme piakkoin toisen osan, jossa käymme loput suomalaisista maalivahdeista yksityiskohtaisesti läpi.

NHL-valloitusta tekemään

Christopher Gibson

on lähtökohtaisesti New York Islandersin nelosmaalivahti. 23-vuotiaalla karkkilalaisella on allaan vahva harjoitusleiri ja viime kaudella hän torjui joukkuelleen pudotuspelipaikan varmistaneessa ottelussa voiton.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 23: Kyle Palmieri #21 of the New Jersey Devils is stopped in the third period by Christopher Gibson #33 of the New York Islanders at the Barclays Center on September 23, 2015 in the Brooklyn borough of New York City. the Islanders defeated the Devils 2-1. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)
Christopher Gibson on lähtökohtaisesti vasta nelosmaalivahti, mutta kauden aikana voi tilanne muuttua. Kuva: Getty Images

Seurassa saatetaan kaupata yksi maalivahti kauden mittaan, ja siihen pari loukkaantumista, niin taivas on auki Gibsonille.

Ville Husso

torjui viime kaudella Helsingin IFK:n finaaleihin ja nyt hän oli valmis siirtymään St. Louis Bluesin organisaatioon. On lähtökohtaisesti kolmosvahti, sillä edellä ovat Jake Allen ja Carter Hutton, mutta Brian Elliottin kauppaaminen helpotti suomalaisen tietä NHL-valloitukseen.

Kasimir Kaskisuon

edellä Toronto Maple Leafsissa ovat selkeät pelaavat maalivahdit Frederik Andersen sekä Jhonas Enroth.

Suomalaisen lisäksi seurassa on kaksi lupaavaa maalivahtia Garret Sparksin ja Antoine Bibeaun muodossa. Kaskisuo saattaakin hakea kokemusta ECHL:stä, AHL:n farmisarjasta, ja sitä kautta saada elintärkeitä pelejä tililleen.

Ja muut tulevaisuuden toivot

Henri Kiviaho

kävi jo kaudella 2014-15 Pohjois-Amerikassa, mutta palasi viime kaudeksi Suomeen, pelaten Liigaa Ilveksessä ja sen rinnalla Mestistä. Taistelee useiden ikätoveriensa kanssa pelaavan maalivahdin tontista AHL:ssä, mutta saattaa hakea vauhtia ECHL:stä. Tulevaisuuden manttelinperijä Kari Lehtoselle ja Antti Niemelle?

Joonas Korpisalo

getty_korpisalojoonas20169267
Joonas Korpisalo. Ei olisi ihme, jos tätä miestä hehkutettaisiin enemmänkin kauden aikana. Potentiaalia on! Kuva: Getty Images

sai viime kaudella maukkaat 31 NHL-ottelua tililleen, torjuen niissä sensaatiomaisesti torjuntatilastoin 92,00/2.60. Venäläinen Sergei Bobrovsky on selkeä ykkösvahti Columbus Blue Jacketsissa, mutta mahdollisuuden saadessaan suomalainen kykenee ehdottomasti haastamaan Curtis McElhinneyn kakkosen paikasta.

Ja täytyy muistaa Bobrovskyn loukkaantumisherkkyys. Korpisalo on Suomen ehdoton tulevaisuuden toivo.

Eetu Laurikainen

aloitti viime kauden lainalla HPK:ssa, mutta hänet kutsuttiin nopeasti Edmonton Oilersin vahvuuteen vaihtokaupan myötä.

Pelasi AHL:ssä lopulta 18 ottelua ja kaudella 2016-17 23-vuotias suomalainen lähtee valloittamaan AHL:ssä ykkösvahdin asemaa.