Suomen ykköspuolustajiin lukeutuvan Rasmus Ristolaisen jatkosopimusneuvottelut Buffalo Sabresin kanssa matelivat todella pitkään.

Lopulta jatkosopimus kuitenkin syntyi aivan NHL-kauden kynnyksellä, kun Ristolainen allekirjoitti seuransa kanssa huiman kuusivuotisen jatkosopimuksen.

Buffalolainen radiokanava WGR 550 kertoi asiasta verkkosivuillaan ja samalla vahvisti 21-vuotiaan Ristolaisen vuosipalkan nousevan noin 5,4 miljoonaan dollariin.

Kaikki muuttui yhdessä hujauksessa

Vielä muutama tunti ennen sopimuksen julkaisua, samainen WGR-radiokanava kertoi Ristolaisen ja Sabresin näkemyseron olevan vuositasolla 500 000 dollaria.

Sabres oli tarjonnut Ristolaiselle 5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas TPS-kasvatin leiri oli liikkunut 6 miljoonasta dollarista 5,5 miljoonaan dollariin.

Näkemysero oli siis kokonaisuudessaan muhkeat 3 miljoonaa dollaria ja esimerkiksi suomalaistoimittaja Sami Hoffrén totesi Twitter-tilillään, ettei sopua olla löytämässä aivan heti.

Lopulta Sabres kuitenkin nöyrtyi ja tuli vuosipalkkatarjouksessaan melkoisesti vastaan.

Ristolainen oli sivussa joukkueen harjoituksista torstaista saakka, mutta hänen odotetaan olevan joukkueensa kokoonpanossa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa, kun Sabres isännöi Montreal Canadiensia.