Vancouver Canucksin harjoitusleirillä tryout-sopimuksella yhdessä Jack Skillen kanssa ollut Tuomo Ruutu joutui toteamaan edellä mainitun paremmakseen.

Tai näin ainakin kuuluu osa totuudesta, sillä Canucks ilmoitti vapauttaneensa kokeneen suomalaishyökkääjän tryout-sopimuksestaan ilman pysyvää sopimusta. Skillen kohtalo sen sijaan ratkeaa vasta lähipäivinä.

Saattaa kuitenkin olla, että Ruutu kykenee vielä naaraamaan itselleen työpaikan NHL:stä.

Asiasta kertoi TSN:n toimittaja Bob McKenzie Twitter-tilillään.

Alakenttien voimahyökkääjä?

33-vuotiaan suomalaiskonkarin parantunut luistelunopeus ei riittänyt nopeutta hakeneelle Canucks-johdolle, mutta jollekin muulle seuralle se saattaa riittää.

Ruutu antoikin harjoitusleirillä vahvat näytöt osaamisestaan. Hän oli muovautunut pelaajana takaisin sellaiseksi, jota hän on ollut. Taklauksia sateli joka suuntaan, mistä kertovat viidessä ottelussa kirjatut 18 taklausta.

Taklausten lisäksi Ruutu blokkasi leirillä kolme vastustajan kutia, laukoi seitsemän kertaa kohti maalia, iski yhden maalin ja kirjasi tehotilaston -1. Peliaikaa hänelle kertyi keskiarvolta 13,53 minuuttia ottelua kohden.