Winnipeg Jetsiä edustava Patrik Laine on osoittanut kahdessa ensimmäisessä NHL-ottelussaan olevansa valmis maailman kovimpaan kiekkosarjaan. Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvellä sen sijaan on vielä matkaa.

WINNIPEG, MANITOBA - OCTOBER 13: Patrik Laine #29, playing his first NHL game, of the Winnipeg Jets celebrates scoring his first NHL goal against the Carolina Hurricanes during NHL action on October 22, 2016 at the MTS Centre in Winnipeg, Manitoba. (Photo by Jason Halstead /Getty Images)
Patrik Laine on aloittanut NHL-uransa vakuuttavasti. Kuva: Getty Images

NHL-kauden 2016-17 käynnistyttyä viime viikolla, olivat suomalaisten katseet erityisesti kiinni kyseisessä kaksikossa. Niin media kuin fanit seurasivat heidän tekemisiään.

Muutama pelattu ottelu on toki varsin lyhyt otanta, mutta kun kahta kaverusta vertaillaan keskenään, on se yllättävän paljon. Etenkin, kun on kyse kahdesta tulokaspelaajasta, joiden kohdalla AHL-liipaisin on herkässä.

Ja, kun nyt on kyse Puljujärvestä ja Laineesta, on näistä jälkimmäisenä mainittu pari potkua edellä.

Laine oikealla tavalla mukaan, Puljujärvi yrittää pakottaa

Kun Patrik Laine aloitti NHL-uransa ensimmäisen ottelun, oli hänellä osittainen tarkkailuvaihde päällä. Toki taklauksia, jotka ovat oleellinen osa taalakaukaloiden peliä, hän alkoi jaella välittömästi.

Lopulta nuoren Jets-hyökkääjän taktiikka toimi: hän pääsi taklauksillaan hyvin peliin mukaan ja iski joukkueensa päätöserän kirin aikana tehot 1+1.

Puljujärvi osui hänkin niin ikään NHL-debyytissään, mutta muutoin peli oli pahasti hakemista. Nuori suomalainen yritti ikään kuin pakottaa pelaamistaan ja olla samanaikaisesti ikään kuin joka paikassa, mikä taas johti siihen, että hän oli enemmän hukassa kuin kartalla.

Toisissa otteluissa ero moninkertaistui

EDMONTON, AB - OCTOBER 12: Jesse Puljujarvi #98 of the Edmonton Oilers is pursued by Micheal Ferland #79 and Michael Frolik #67 of the Calgary Flames on October 12, 2016 at Rogers Place in Edmonton, Alberta, Canada. (Photo by Codie McLachlan/Getty Images)
Myös Puljujärvellä on tilillään avausmaali, mutta AHL vaikuttaa oikeammalta paikalta. Kuva: Getty Images

Kun Jets matkasi kauden toisessa ottelussaan Minnesota Wildin vieraaksi, Laine oli noussut joukkueensa ykköskentälliseen. Toki sen mahdollisti joukkuekaverin loukkaantuminen, mutta ennen kaikkea hän oli itse ansainnut mahdollisuutensa.

Puljujärvi puolestaan jäi toisessa ottelussa todella vähälle vastuulle. Edelleenkin NHL:n pelissä oleva vauhdikkaampi rytmitys tuotti haasteita ja lopulta hän istui myös penkin päässä järsimässä tuppea. Peliaikaa kertyi ainoastaan hieman yli seitsemän minuuttia, kun taas Laine hätyytteli 20 minuutin lukemia.

Tällä hetkellä tosiasia onkin se, että AHL on oikea paikka Puljujärvelle. Eikä siinä ole mitään väärää – hän yksinkertaisesti tarvitsee kokemusta pienestä kaukalosta ennen kuin hän on valmis NHL-tasolle.

Laine sen sijaan on tullut NHL:ään jäädäkseen. Hänen ei siis tarvitse paljoakaan tilanteestaan murehtia, etenkään, kun oma päävalmentaja antaa mahdollisuuden myös niihin hieman vaisumpiin otteluihin.