Ei ole salaisuus, että Washington Capitalsin supertähti Alexander Ovechkin on suomalaishyökkääjä Patrik Laineen esikuva kaukalossa. Heissä on myös paljon samaa, mutta kaikki samankaltaisuus kiteytyy lopulta yhteen asiaan: maalintekoon.

NHL:n lupauksiin erikoistunut TSN:n Craig Button on nimittäin sitä mieltä, että kaksikossa on toki paljon samaa, mutta todellisuudessa he ovat kaksi täysin erilaista pelaajaa. Hänen mielestään Lainetta ei pitäisi verrata Ovechkiniin, vaan ennemminkin legendaariseen Brett Hulliin.

– Jos voisin verrata näitä kahta käyttämällä koripalloa esimerkkinä, niin sanoisin, että Ovechkin olisi LeBron James ja Patrik Laine olisi enemmänkin Kobe Bryant. Samalla tavalla tiettyyn osa-alueeseen profiloitunut, mutta silti hyvin eri tavalla, Button yritti selventää.

Ja jos tietämyksesi koripallosta on hataralla pohjalla, niin molemmat, sekä Bryant että James, olivat todellisia supertähtiä, jotka kamppailivat maailman parhaan pelaajan tittelistä.

”Sama pätee myös Laineeseen”

Vaikka Button onkin sitä mieltä, että kyseessä on kaksi erilaista pelaajaa, muistuttaa hän lukijoita, että myös samankaltaisuuksia on paljon.

– He voivat ohittaa sinut niin monella eri tavalla. He voivat ohittaa sinut kovalla tai nopealla laukauksella. He voivat ohittaa sinut luistelussa ja molemmilla on loistava nopeus laukauksen suhteen. He ovat vähän kuin tarkka-ampujia.

– Nykyisin maalivahdit tietävät kun Ovechkin on kentällä ja he tietävät, että pian tulee laukaus, mutta he eivät siltikään pysty pysäyttämään sitä. Sama pätee myös Laineeseen.