Leijonien matka kohti MM-kisoja jatkui lauantaina Tshekin EHT-turnauksessa. Suomi venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi Sveitsin lukemin 3-1.

Maalittoman avauserän jälkeen suurta roolia toisessa erässä otti Patrik Puistola. Edellisottelussa kaksi maalia syöttänyt Puistola viimeisteli nyt puolestaan itse kaksi maalia. Valtteri Puustinen ja Axel Rindell kirjauttivat syöttöpisteen Puistolan jälkimmäiseen maaliin, joka syntyi ylivoimalla.

Päätöserässä Julius Mattila vei Suomen kolmen maalin karkumatkalle. Hänen maalinsa syötti Oliwer Kaski. Sveitsi pääsi tulostaululle 50 minuutin pelin jälkeen, kun Tanner Richard rikkoi kuparisen Sveitsin osalta.

Leijonien maalivahdit ovat antaneet valmistavissa otteluissa huippunäyttöjä. Nyt oli Emil Larmin vuoro napata voittomerkintä tilastoihinsa. Hän torjui peräti 35 kiekkoa. Sveitsin maalivahti Akira Schmid kirjautti pelissä 26 torjuntaa.

Leijonien viimeinen ottelu ennen MM-kisoja on luvassa sunnuntaina, kun joukkue kohtaa EHT-turnauksen päätöspäivänä Ruotsin.

Näet Suomen ja Sveitsin välisen ottelun maalikoosteen alta tai täältä.