Nuorten Leijonien tuleva vastus Tanska ei kuulu jääkiekkoperheen suurmaihin. Joukkueesta löytyy silti useampi taitava pelaaja, joiden kanssa suomalaiset saavat olla tarkkana.

Tanska koki avauspelissään murskaavan 1-6-tappion Ruotsille. Lukemat eivät tee kuitenkaan pelille täyttä oikeutta. Kuvaavaa oli, että Tre Kronor iski kuudesta maalistaan neljä vasta kolmannessa erässä.

Tanska haastaa seuraavaksi hallitsevan mestarin Suomen. Ottelu alkaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo 00.30.

Leijonat.com-sivusto nostaa esille kolme tanskalaispelaajaa, jotka kannattaa laittaa seurantaan ottelussa Suomea vastaan.

Lasse M. Petersen, mv

Ruotsia vastaan torjunut nuori tanskalaisvahti on isossa roolissa, mikäli joukkue haluaa piinata Suomea. 19-vuotiasta vahtia ei olla varattu NHL:ään, mutta häneltä löytyy kokemusta Pohjois-Amerikan juniorisarjoista. Mennyt syksy on ollut Petersenin toinen WHL:ssä.

Nikolaj Krag, h

Tanskan ainokaisen Ruotsin maaliin iskenyt Krag nousi joukkueensa peliaikakunkuksi avauspelissä. Yli 22 minuutin rooli osoittaa, että 18-vuotias hyökkääjä on tärkeä palanen juuttien hyökkäystä. Röglessä kiekkoileva Krag on St. Louis Bluesin tämän kesän varaus.

Jonas Röndbjerg, h

Vasta 17-vuotias hyökkääjä kuuluu Tanskan suurimpien lupauksien joukkoon. Växjö Lakersin junioreissa syksystä kovaa jälkeä tehnyt Röndbjerg on kiinnostava nimi myös ensi kesän NHL-varaustilaisuutta ajatellen. Suomen joukkue saa olla tarkkana Tanskan ryhmän kuopuksen kanssa.