Nuorten Leijonien kohtalona on pelata putoamista vastaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Tanska aloitti ottelun ryminällä ja johti Leijonien kannalta kriittistä ottelua Sveitsiä vastaan jo 3-0-lukemin. Alppimaa kavensi ensimmäisen erän loppuun, mutta Tanska osui heti toisen erän alkuun ja kaikki näytti hyvältä.

Korttitalo alkoi sortua

Toisessa erässä Sveitsi hiipi kuitenkin maalin päähän ja päätöserä käynnistyi joukkueen osalta ryminällä, kun se toimitti kiekon kahdesti Tanskan verkkoon, siirtyen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.

Johtomaali kuitenkin hylättiin ikuisuuksia kestäneen videotarkastuksen myötä ja Suomen toiveet pysyivät vielä elossa.

Ottelu eteni lopulta aina voittolaukauskilpailuun saakka, jossa Sveitsi veti pidemmän korren Tanskasta. Voittolaukausyritykset menivät alppimaalle 1-0 ja viimeistä sveitsiläisvetäjää ei enää tarvittu.

Nuoret Leijonat pelaa vielä ennen putoamiskarsintoja merkityksettömän ottelun Sveitsiä vastaan.