Buffalo Sabresin Jake McCabesta tuli hetkessä eri tilastopalveluiden mukaan yksi googlatuimmista nimistä Suomessa.

Jenkkipakki jyräsi myöhään lauantai-iltana Winnipeg Jetsin suomalaislupaus Patrik Laineen rajun näköisesti jäänpintaan. Vaikka tilanteessa ei jaettu rangaistuksia, herätti niitti paljon tunteita puolesta ja vastaan.

Taklauksessa oli myös annos epäonnea mukana. Kaksikon päät osuivat ikävästi yhteen, minkä takia Laine retkahti ikävästi jäänpintaan tilanteen jälkeen. Jopa Winnipegin leiri piti avojääpommia kuitenkin puhtaana.

Kuka ihmeen McCabe?

”Laineen jyrääjäksi” nimetty McCabe on 23-vuotias lupaava jenkkikiekkoilija, joka ei ole tunnettu mistään hirmutaklauksistaan.

Monipuolinen pakki on profiloitunut urallaan pikemminkin hyväksi kahden suunnan pelaajaksi. Kun kokoa on vain 183 senttiä, pitää pakin osata sijoittua hyvin kaukalossa pitääkseen oma pää puhtaana.

McCabe pystyy toki fyysiseen peliin. Tämän lisäksi hänet on nähty tiputtavan NHL:ssä myös hanskat tappelun takia. Kyseessä on kuitenkin puolustaja, joka taitaa taklauksien lisäksi vahvan kiekollisen pelin. Tämän todistaa myös parhaalla AHL-kaudella kertyneet komeat 29 tehopistettä.

USA:n viime kevään MM-joukkueesta tuttu McCabe pelaa vasta toista kokonaista kauttaan Buffalo Sabresin takalinjoilla. Tällä kaudella pelejä on tullut alle 38 tehoin 0+7.


Kaikki taklauksesta ja Patrik Laineesta - uusimmat Laine-uutiset löydät TÄÄLTÄ.