© Kuva: Getty Images

Upea suomalaiskausi! Nämä NHL-sensaatiot ovat jääneet Patrik Laineen varjoon

NHL:ssä kiekkoilee tällä hetkellä useampi loistavan alkukauden pelannut suomalaislupaus. Vaikka Patrik Laine on varastanut suurimmat otsikot otteillaan, on taustalta puskemassa esille isompi joukko uusia suomalaistähtiä.

Laineen varjossa tulokaspelaajien joukossa kiekkoilee useampi alkukaudesta säväyttänyt huippulupaus. Suomalaisen jääkiekon tulevaisuus näyttää juuri näiden supernuorten ansiosta pitkästä aikaa valoisalta.

Leijonat.com nostaa esille viisi suomalaistulokasta, ketkä pelaavat pienemmällä huomiolla uskomatonta tulokaskautta NHL:ssä.

during the second period of a game at Honda Center on December 7, 2016 in Anaheim, California.
Kuva: Getty Images

Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Jo 10 maalia NHL:ssä iskenyt Aho on noussut monipuolisella pelillään vaisun Carolinan ykköspelaajien joukkoon. Ikäisekseen kypsästi pelaava hyökkääjä on ollut avauspeleistä lähtien vakuuttava NHL-kaukaloissa.

Aho ei sädehdi pistehaina, mutta juuri nöyrä asenne nostaa Ahon arvostusta joukkueen sisällä. Nuorukainen ei lintsaa puolustuspelistä, minkä takia suomalaisen arvoa ei mitata pelkästään pisteissä.

Mikäli Hurricanesilla olisi edes piirun parempi joukkue, puhuttaisiin Ahon kaudesta huomattavasti enemmän myös pohjoisamerikkalaisessa mediassa.

CHICAGO, IL - DECEMBER 23: Mikko Rantanen #96 of the Colorado Avalanche greets teammate Nathan MacKinnon #29 after MacKinnon scored the game-winning goal against the Chicago Blackhawks at the United Center on December 23, 2016 in Chicago, Illinois. The Avalanche defeated the Blackhawks 2-1 in overtime. (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Rantanen pääsi kokeilemaan jo vuosi sitten syksyllä yhdeksän peliä NHL-ryhmän matkassa. Vuosi isossa roolissa AHL:n puolella on tehnyt kuitenkin hyvää.

Energinen hyökkääjä on ollut alkukaudesta joukkueensa pirteimpiä yllättäjiä. Rantanen kärsii rajusti siitä, että pelaa tällä hetkellä koko sarjan heikoimmassa joukkueessa. Vastuuta on tullut kuitenkin kiitettävästi ja hyökkääjä on onnistunyt myös hyödyntämään ison roolin.

18 pistettä 34 peliin kertoo, että suomalainen on pystynyt myös tehoihin kärkiketjuissa. Sen myötä myös loppukaudesta on varmasti tarjolla isoa on arjolla vaisun Avalanchen hyökkäyksessä.

DENVER, CO - DECEMBER 03: Jarome Iginia #12 of the Colorado Avalanche skates for the puck against Esa Lindell #23 of the Dallas Stars at the Pepsi Center on December 3, 2016 in Denver, Colorado. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Esa Lindell, Dallas Stars

Lindell pääsi kokeilemaan viime kaudella neljän pelin verran NHL-vauhtia. Tällä kaudella nuorukainen on noussut ryminällä NHL-joukkueen matkaan.

Vaikka tehot ovat jääneet vähäisiksi, on kaukalossa nuorukainen pystynyt pelaamaan kypsää peliä. Siitä kertoo jo hurjat peliajat. Lindell on tahkonnut läpi kauden reilun 20 minuutin peliajalla.

Dallasin kausi on ollut vaikea. Lindellin komea tehotilasto +9 on koko joukkueen paras.

MONTREAL, QC - DECEMBER 10: Artturi Lehkonen #62 of the Montreal Canadiens looks on during the NHL game against the Colorado Avalanche at the Bell Centre on December 10, 2016 in Montreal, Quebec, Canada. The Montreal Canadiens defeated the Colorado Avalanche 10-1. (Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Artturi Lehkonen, Montreal Canadiens

Myös Lehkosen uran ensimmäinen NHL-kausi on ollut positiivinen yllätys. Suomalaishyökkääjä on ansainnut pirteillä otteillaan heti paikan Montrealin laadukkaan joukkueen kärkiketjuista.

Lehkonen on onnistunut tuomaan aimo annoksen energiaa Canadiensin hyökkäykseen. Isosta luotosta kertoo myös se, että nuorukainen on päässyt jo tovin pelaamaan kokeneen Tomas Plekanecin rinnalla.

Kahdeksan maalia on hyvä suoritus ensimmäisen NHL-kauden alkuun. Mikäli otteet jatkuvat samanlaisina, voi suomalaislupaus mennä jo tänä keväänä pitkälle Montrealin kanssa.

BOSTON, MA - SEPTEMBER 26: Riley Nash #20 of the Boston Bruins defends Markus Nutivaara #65 of the Columbus Blue Jackets during the first period of the preseason game at TD Garden on September 26, 2016 in Boston, Massachusetts. (Photo by Maddie Meyer/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Markus Nutivaara, Columbus Blue Jackets

Mikäli mietitään alkusyksyn odotusarvoja, on pelkästään Nutivaaran NHL-paikan nappaaminen kenties yksi suomalaiskauden suurimpia yllätyksiä.

Harva osasi nimittäin odottaa, että nuori puolustaja pystyisi murtautumaan jo ensimmäisenä syksynään Columbuksen NHL-miehistöön. 22-vuotias suomalaisyllättäjä on ollut läpi alkukauden vakuuttava sinitakkien alakerrassa.

Nutivaaran vahvuus onkin sopeutuminen nopeasti erilaisiin tilanteisiin. Kiekollisesti taitava pakki pystyy pienessäkin tilassa nopeisiin ja järkeviin ratkaisuihin. Sen avulla suomalaiselle on helppo ennustaa hyvää taivalta sinitakkien mukana.