Leijonien kanssa samassa MM-kisojen alkulohkossa pelaava Sveitsi sai myöhään keskiviikkona todellisen supervahvistuksen.

Sveitsin jääkiekkoliitto tiedotti, että Nashville Predatorsin supertähtipuolustaja Roman Josi saapuu auttamaan maajoukkuetta Tshekeissä perjantaina käynnistyvään MM-turnaukseen.

33-vuotias Josi on lukeutunut jo vuosia NHL:n puolustajien eliittiin. Loistavasti luisteleva ja kiekollisesti äärimmäisen taitava sveitsiläinen on ehdolla NHL:n kauden parhaalle puolustajalle jaettavaan Norris-palkintoon. Predatorsin kapteeni paukutti runkosarjassa 82 ottelussa 23 maalia ja 85 tehopistettä.

Sveitsin MM-joukkue on poikkeuksellisen nimekäs. Josin ohella NHL-apuja ovat maalivahti Akira Schmid, puolustaja Jonas Siegenthaler sekä hyökkääjät Nico Hischier, Philipp Kurashev ja Nino Niederreiter.

Leijonat kohtaa Sveitsin alkulohkon päätöskierroksella 21. toukokuuta. Sveitsi aloittaa MM-turnauksensa perjantaina ottelulla Norjaa vastaan.