Suomalaiskonkari kritisoi SM-liigan linjaa päävammoihin: ”Kovuus erotettava ala-arvoisista teloituksista”

© Kuva: Juha Tamminen

Uransa ruman taklauksen takia lopettamaan joutunut puolustajakonkari Tommi Kovanen on seurannut huolissaan nykyistä keskustelua päävammoista.

Kovasen oma ura loppui kaudella 2012-13. Sen jälkeen päähän kohdistuneet osumat sekä aivovammat ovat nousseet entistä isommin tapetille.

Urallaan yli 500 ottelua kotimaan pääsarjassa pelannut pakki kaipaa järkeä keskusteluun. Samalla SM-liigan johtoporras saa kritiikkiä liian huolettomasta suhtautumisesta päävammoihin.

– Puheiden tasolla (SM-liiga) suhtautuu siihen vakavasti, mutta teot kertovat jotain muuta. Tähän ei suhtauduta läheskään riittävällä vakavuudella, sen on varmasti jokainen jo viimeistään nyt huomannut, Kovanen alleviivaa Leijonat.comille.

Uusi kirja tekeillä

Samalla keskustelu on siirtynyt Kovasen mukaan väärille raiteille. Puhtaiden tai väärien taklauksien ohella keskustelussa pitäisi huomioida myös vastustajan kunnioitus.

– Hyvä ystäväni Tuomas Vänttinen sen sanoi; jokaisella pelaajalla olisi mahdollisuus välillä teurastaa kanssapelaaja huonon asennon tai muun syyn takia. Mutta juuri sillä hetkellä mitataan tuo kunnioitus, arvot ja ymmärrys oikeastaan kaikkea, jääkiekkoakin kohtaan.

– On mielestäni varsin ala-arvoista teurastuksen jälkeen puhua vain kliinisesti puhtaudesta tai teknisestä kulmasta, jos vaihtoehtona olisi voinut olla rehti ja reilu. Tämä koskee sekä pelaajia että mediaa.

Samalla Kovanen painottaa, ettei teurastuksien poistaminen vähennä fyysistä ja kovaa peliä.

– On osattava erottaa miehekäs kovuus noista ala-arvoisista teloituksista. Sitä me pelaajatkin arvostetaan, Kovanen kiteyttää.

Rauhallista arkea nykyään viettävältä Kovaselta nähdään tulevaisuudessa kiinnostava tekstituotos. Ex-pakki paljasti Leijonat.comille kirjoittavansa omista kokemuksistaan kirjaa, joka julkaistaan syksyllä 2017.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.