Suomen Euro Hockey Tour -turnaus Ruotsissa jatkui lauantaina synkästi. Kyyti Göteborgin areenalla oli Leijonille poikkeuksellisen kylmää, kun Tshekki vyöryi pelihaluttoman joukkueen yli kuuden maalin erolla rumin 7-1-lukemin.

Tappio oli Suomen historian suurin Tshekkiä vastaan. Sen sijaan Leijonat hävisi taannoin useamman kerran samalla erolla Tshekkoslovakialle.

Pekka Jalonen

@PekkaJalonen
1-7 on Suomen kautta aikain suurin tappio Tshekille. Tshekkoslovakialle Suomi hävisi 1984 kolme kertaa kuudella maalilla. #Leijonat

Rumaa jälkeä heti alkutahdeilta

Tshekki rokotti Leijonia ensimmäisen kerran avauserän 12. minuutilla. David Kampf antoi maalin takaa syötön ja Lukas Radil tälläsi slaavilaiset 1-0-johtoon.

Etumatka kasvoi vain kaksi minuuttia myöhemmin kahteen maaliin. Tällä kartaa Radil oli tarjoilijana Michal Vondrkan maalatessa b-pisteen kaarelta napakalla rannelaukauksella.

Suomen vaikeudet jatkuivat erätauon jälkeen ja lunta tupaan tuli heti toisen erän alkuminuuteilla. Paha kiekonmenetys keskialueella vapautti Michal Birnerin läpi, joka lämäsi kiekon Juha Metsolan selän taakse. Erän lopussa soi vielä toisen kerran omissa Lukas Kasparin rankaistua alivoimalla.

Suomi sai hieman lohtua tuskalliseen otteluunsa Antti Erkinjuntin kavennettua kolmannen erän viidennellä minuutilla ylivoimalla. Pelicansin hyökkääjä latasi kovan lämärin verkkoon Veli-Matti Savinaisen syötöstä.

Kiriä ei kuitenkaan koskaan syntynyt. Sen sijaan Tshekki karkasi lisää suomalaisten jäähyillessä. Ensin kolmannen erään puoliväliin osui Michal Repik ja kolmannen erän lopussa Peter Holik naulasi niinikään ylivoimalla 6-1-lukemat taululle.

Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, sillä vielä viimeisellä minuutilla Radil laukoi illan toisensa ja Leijonat hävisi lopulta 7-1-lukemin.

Suomi hävisi myös turnauksen avausottelun Venäjää vastaan. Huomenna jäljellä on isäntämaa Ruotsi.