Kevään saapuessa lähestyvät myös jääkiekon MM-kisat.

Leijonien valmennus on kartoittanut pitkin kautta tulevan joukkueen runkoa. EHT-turnauksissa on nähty useampia kokeiluja sekä uusia kasvoja.

Leijonat.com kokoaa pelipaikoittain sen rungon, josta joukkue kootaan. Nyt vuorossa on pakisto, johon tarjolla on Euroopasta sekä nuoruutta että kokemusta. Samalla katseet kääntyvät myös NHL:ään, josta tarjolla on muutama todella kova vahvistus.

Euroopan runko:

Tommi Kivisto, Avtomobilist Jekaterinburg (KHL)

Kokenut suomalaispakki ei häikäise otteillaan. Mutta ei hän sitä yritäkään. Kivistö on hyvä vaihtoehto, jos maajoukkueeseen etsitään laadukasta yleispakkia. Monipuolinen KHL-pakki hoitaa oman tonttinsa tunnollisesti ja osaa antaa helpon ensimmäisen syötön.

Atte Ohtamaa, Ak Bars Kazan (KHL)

Myös Ohtamaa edustaa listalla perinteisen puolustajan määritelmää. Isokokoinen järkäle on tuttu kaveri leijonakäskijä Lauri Marjamäelle. Jo pelkästään sen takia KHL-soturi voi nousta korkealla MM-kisoja ajatellen.

Juuso Hietanen, Dynamo Moskova (KHL)

Hietanen on kokenut leijonapakki, jonka kiekollinen taito varsinkin ylivoimapelissä on yhä merkittävää luokkaa. Hietanen on pystynyt kehittämään viime vuosina puolustuspeliään – sen myötä hän on yksi kärkivaihtoehtoja myös MM-kisoihin.

Topi Jaakola, Jokerit (KHL)

Jaakolan mennyt kausi on ollut tukkoinen KHL:ssä. Kokeneen pakin otteet ailahtelivat pitkin kautta. Jokerit-puolustaja on kuitenkin kokenut tekijä myös maajoukkueessa – hänen tapauksessaan ei pidä tuijotella pelkästään yhden kauden tilastoja.

Ville Lajunen, Jokerit (KHL)

Myös Lajunen kuuluu niihin Jokerit-pelaajiin, jotka saatetaan nähdä vielä keväällä maajoukkueessa. Kiekollisesti taitava pakki on parhaimmillaan loistava varsinkin ylivoimalla. Riittääkö se maajoukkueeseen? Aika näyttää.

HELSINKI, FINLAND - MAY 08: Janne Jalasvaara of Finland skates with the puck during the IIHF World Championship group H match between USA and Finland at Hartwall Areena on May 8, 2013 in Helsinki, Finland. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Janne Jalasvaara. Kuva: Getty Images.

Janne Jalasvaara, Kunlun Red Star (KHL)
KHL:n kiinalaisseura Kunlunissa kiekkoili tällä kaudella monta suomalaisnimeä. Joukkueen kapteenina toiminut Jalasvaaraa kuuluu niiden pelaajien joukkoon, joita kannattaa nostaa esille myös maajoukkuetta ajatellen. Jämäkkä pakki on monipuolinen tekijä myös maajoukkuetta silmäillen.

Tuukka Mäntylä, Kunlund Red Star (KHL)

Kokenut Mäntylä oli varsinkin keväällä Kunlunin kantavia voimia. Kiekollisen pelin lisäksi pienikokoinen pakki on kova taklaaja. Taistelija, jolle saattaa löytyä tilaa myös Leijonista.

Sami Lepistö, Ufa Salavat Julajev (KHL)

Lepistö kuuluu Euroopan parhaimpiin suomalaispakkeihin. Kokenut kiekkotaituri on varmasti Marjamäen ykkösvalintoja MM-kisoihin. World Cup osoitti, ettei pakki kalpene kovissa peleissä.

Kristian Näkyvä, Linköping HC (SHL)

Ruotsin SHL:stä tarjolla on muutama kiinnostava nimi. Näkyvä on kiekollisesti taitava pakki, joka voi nousta Marjamäen yllätysnimeksi Leijoniin. 26-vuotias suomalainen on joukkueensa tehokkain pakki, joten alla on mainio kausi.

HELSINKI, FINLAND - MAY 14: Sami Lepisto of Finland skates with the puck during the IIHF World Championship group H match between Latvia and Finland at Hartwall Areena on May 14, 2013 in Helsinki, Finland. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Sami Lepistö. Kuva: Getty Images.

Ilari Melart, Luulaja (SHL)

Melart edustaa puolestaan kovuutta. Sen lisäksi suomalainen on kehittänyt jo vuosien aikana kiekollista tekemistään. Myös Melartin laukaus on kova ase.

Miika Koivisto, Jukurit

Yksi leijonakauden yllättäjistä on Koivisto, joka teki debyyttinsä maajoukkueessa Venäjän EHT-turnauksessa. Kun samat otteet jatkuivat myös Ruotsin turnauksessa, pitää Jukurit-pakki nostaa mukaan spekulaatioihin myös tällä listalla.

Mikko Kalteva, JYP

Kalteva debytoi jo viime keväänä Leijonissa. JYP-konkari pelaa jälleen vahvaa kautta SM-liigassa, joten näytönpaikka maajoukkueessa ei olisi mikään jättiyllätys. Monipuolinen pakki on löytänyt parhaan vireensä vasta myöhemmällä iällä.

Niko Mikkola, KalPa

Mikkola kuuluu Koiviston ohella niihin leijonadebytantteihin, jotka ovat antaneet tämän kauden aikana kovia näyttöjä. Isokokoinen pakki tuo monipuolista voimaa joukkueen alakertaan.

Lasse Kukkonen, Kärpät

Kun puhutaan leijonapakeista, ei tätä kokenutta sotaratsua voi jättää pois listalta. Kukkonen on kokenut taistelija, jonka osaaminen on tarkasti maajoukkuevalmennuksen tiedossa. Mikäli motivaatio on kunnossa ja konkari terveenä, on tässä tuttu nimi Leijonien alakertaan.

Jesse Virtanen, Lukko

SM-liigan tehokkain pakki viiletti jo viime keväänä Leijonien matkassa pirteästi. Tällä kaudella Lukon ykköspakiksi noussut Virtanen on noussut jo potentiaaliseksi MM-kisapelaajaksi. Hyvä yleispuolustaja, joka pyörittää ylivoimaa taidokkaasti.

27.9.2016, Ritari Areena, Hämeenlinna. Jääkiekon SM-liiga 2016-17. Hämeenlinnan Pallokerho - Rauman Lukko. Jesse Virtanen - Lukko
Jesse Virtanen. Kuva: Juha Tamminen.

Aleksi Elorinne, Tappara

Elorinne kuuluu myös potentiaalisiin leijonapelaajiin, Hyvä yleispakki osoitti jo viime kaudella maajoukkueen matkassa osaamisensa.

Otso Rantakari, Tappara

Rantakari pelaa loistavaa kautta Tapparassa. Nuorukainen pystyy kiekollisena yllättäviinkin ratkaisuihin. Samalla myös puolustuspeli on parantunut valtavasti Jussi Tapolan koulussa. Kiinnostava nimi maajoukkuetta ajatellen.

NHL-avut:

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Superkautta pelaava Ristolainen olisi jättimäinen apu Leijoniin. Järkälemäinen pakki tuo ylivoimalle ison uhan, mutta myös oman pään pelaaminen on järkevöitynyt viime vuosina.

Esa Lindell, Dallas Stars

Myös Lindellin mennyt kausi NHL:ssä on ollut vahva. Vaikka tehoja ei ole tullut AHL:n tai SM-liigan tahtiin, on hurja peliaika kasvattanut. Ovela pelaaja pystyy tehoihin maajoukkueessa – sen jo kaksi vuotta sitten pelatut Minskin kisat osoittivat.

Julius Honka, Dallas Stars

Kun sekä Dallas Stars että AHL:ssä pelaava Texas Stars ovat jäämässä ulos pudotuspeleistä, vapautuu myös Honka maajoukkueen käyttöön. Nuorukainen on parantanut otteitaan paljon Pohjois-Amerikassa – sen myötä keväällä saattaa odottaa maajoukkuedebyytti.

Lue myös: Matkalla MM-kisoihin: Leijonien maalille tunkua – tässä kaikki kandidaatit