Leijonat kohtaa torstaina puolivälierissä A-lohkon voittaneen USA:n.

Leijonat selvisi puolivälieriin päädyttyään B-lohkossa neljänneksi. Vastaan asettuva USA lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta yksittäisissä otteluissa kaikki on mahdollista.

USA:lla on erittäin nuori ja vauhdikas joukkue, jolta löytyy valtavasti taitoa ja nälkää. USA on voittanut MM-kultaa viimeksi 1960 ja nykyinen joukkue janoaa menestystä.

Leijonat.com listasi alle kolme yhdysvaltalaispelaajaa, joiden kanssa Suomi saa olla hyvin tarkkana.

Jack Eichel

20-vuotias NHL:n nuorisotähti on USA:n tärkeimpiä pelaajia. Eichel takoi kuluneella kaudella NHL:ssä 61 otteluun 57 (24+33) tehopistettä. MM-kisoissa huipputaitava pelaaja ei ole saanut maalitiliään auki, mutta hän on syöttänyt viisi maalia. Yhdysvaltalaissentteri on aina jäällä ollessaan vaarallinen. Nauttii joukkueessa suurta vastuuta.

Johnny Gaudreau

USA:n ykköstykki taistelee tosissaan MM-kisojen pistepörssivoitosta. 23-vuotias Gaudreau on takonut turnauksessa jo tehot 6+5. Huipputaitava pelaaja on hyvä luistelija, joka on varustettu erinomaisella peliälyllä. Avainasemassa myös Leijonia vastaan. Todellinen pelote.

Dylan Larkin

20-vuotias Larkin on iskenyt MM-kisoissa jo tehot 2+8. Kuten tehopisteistä näkee, USA:n supernopea hyökkääjä luo valtavasti muille paikkoja, jonka lisäksi viimeistelee itsekin tehokkaasti. Eichelin ja Gaudreaun ohella MM-turnauksen eliittiä.

USA-Suomi käynnistyy kello 17.15.