Ensi talven olympialaiset lähestyvät nopeaa vauhtia. Sen kunniaksi Leijonat.comin toimitus otti kristallipallonsa käteen ja valitsi joukkueen, joka lähtisi alkukesän tietojen mukaan Etelä-Koreaan.

Ensi vuoden joukkue on poikkeuksellinen: tämän hetken tilanteen mukaan kisoissa ei nähdä yhtään NHL-pelaajaa. Sen myötä myös Suomi joutuu kasaamaan joukkueensa Euroopasta.

Toimituksen valitsemaan joukkueeseen mahtuu muutama iso yllätys. Esimerkiksi maalilla pakkaa sekoittaa kokenut Karri Rämö, joka hakee paluuta huipulle Jokereiden matkassa. Mikäli torjuja pystyy selättämään viime vuosien vammat, on hän potentiaalinen palaaja maajoukkueeseen.

Pakistoon nuorena nimenä nousee Miro Heiskanen. Mikäli paikka NHL:stä ei aukea vielä syksyllä, pelaa HIFK-lupaus vielä ensi kaudella isossa roolissa SM-liigassa. Sen myötä valinta olympialaisiin voisi olla sopiva yllätyskortti.

Hyökkäyksessä tarjolla on paljon nuorta kiekkotaitoa. Olympiaryhmään tällä hetkellä varmiten kiinni ovat kuitenkin kokeneen KHL-taiturit. On kiinnostava nähdä syksyn aikana, kuinka moni pelaaja SM-liigasta pystyy pelaamaan itsensä Etelä-Korean koneeseen.

Leijonat olympialaisiin (13. kesäkuuta)

Olli Palola – Petri Kontiola – Teemu Hartikainen
Oskar Osala – Jarno Koskiranta – Veli-Matti Savinainen
Jesse Joensuu – Joonas Kemppainen – Mika Pyörälä
Antti Pihlström – Jani Lajunen – Tommi Huhtala

Sami Lepistö – Atte Ohtamaa
Mikko Lehtonen – Juuso Hietanen
Joonas Järvinen – Miikka Koivisto
Lasse Kukkonen – Miro Heiskanen*

Mikko Koskinen
Harri Säteri*
Karri Rämö

Haastajan roolissa:
Joni Ortio, Niko Mikkola, Veli-Matti Vittasmäki, Kristian Kuusela, Pekka Jormakka, Niko Ojamäki, Antti Suomela, Jarno Kärki, Harri Pesonen, Janne Pesonen, Juhamatti Aaltonen

*= Mikäli ei pelaa ensi kaudella NHL:ssä.