SM-liigan kiekkopomot ovat huolissaan nykyisestä törkytaklauksien määrän kasvusta.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sekä hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen lähestyvät yleisöä sekä kiekkovaikuttajia avoimella kirjeellä.

Kirjeessä myönnetään, että tilanne on huolestuttava. Samalla kiekkopomot muistuttavat, että tilanteesta on puhuttu myös ennen kautta.

– Meidän kaikkien on tiedostettava tilanteen vakavuus. Liigan ja seurojen johdon vastuulla on että tilanteen korjaamiseen osallistuvat myös seura- ja urheilujohto, valmennus ja pelaajat, kirjeessä muistutetaan.

Koko kirje:

Liigan alkukautta on leimannut keskustelu sääntöjen vastaisista taklauksista. Ennen kauden alkua liigaseurat ja pelaajat keskustelivat kurinpidosta ja kurinpidon linjauksista. Kaikki olivat yksimielisiä siitä, että erityisesti päähän kohdistuneiden taklausten määrää on saatava pienemmäksi ja niiden sanktiointia tulee koventaa.

Tästä viestimme etukäteen ennen liigakauden alkua ja Liigan uudistettu kurinpitodelegaatio on yhteisesti sovitulla tavalla määrännyt näistä tapauksista aiempaa pidempiä pelikieltoja.

Meillä SM-liigan yhteisönä riittää vielä paljon tekemistä tältä osin. Meidän kaikkien on tiedostettava tilanteen vakavuus. Liigan ja seurojen johdon vastuulla on että tilanteen korjaamiseen osallistuvat myös seura- ja urheilujohto, valmennus ja pelaajat.

Olemme viime vuosina pystyneet merkittävästi vähentämään loukkaantumisia. Myös sääntöjen vastaisista taklauksista aiheutuneet aivotärähdykset ovat kymmenessä vuodessa vähentyneet ja tämän kehityksen me haluamme jatkuvan. Hyvään kehitykseen on vaikuttanut esimerkiksi joustokaukaloihin siirtyminen, varusteiden kehittyminen ja sääntörikkeistä jälkikäteen annettujen pelikieltojen pidentyminen.

On ilmeistä, että nyt meidän kaikkien on varmistettava myös se, että itse osoitamme rakkaalle lajillemme ja pelikavereillemme arvostusta ja urheiluhenkeä!

Helsingissä 18.9.2017

Heikki Hiltunen
Puheenjohtaja
Jääkiekon SM-liiga Oy

Riku Kallioniemi
Toimitusjohtaja
Jääkiekon SM-liiga Oy