SM-liigassa nähdään keskiviikkona uusi kiekkopomo.

15-vuotias Helmi Pykäläinen korvaa toimitusjohtaja Riku Kallioniemen päivän kestävällä sopimuksella. Tempaus on osa Girls Takeover -kampanjaa.

Tytöt astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin kansainvälisenä tyttöjen päivänä. Yhteensä takeovereita on yli 600.

Pykäläisellä on innostuneet odotukset kiekkopomon tehtävistä.

– Girls Takeover on mahtava ja ainutlaatuinen tilaisuus nostaa esille tyttöjen mahdollisuudet. Haluamme yhdessä näyttää, että kuka tahansa sukupuolesta tai muusta riippumatta on kykenevä toimimaan johtavassa asemassa. Toivon, että takeover saisi ihmiset ajattelemaan tasa-arvon toteutumista sekä tyttöjen asemaa ja mahdollisuuksia niin Suomessa kuin maailmalla, Helmi avaa.

Päivän ohjelmassa on paneelikeskusteluita ja median haastatteluita. Päivä huipentuu tapaamiseen Jääkiekkoliiton Tuula Puputin ja Emma Terhon kanssa. Tapaamisessa pohditaan, miten SM-liiga voisi olla mukana edistämässä tyttökiekon asemaa Suomessa.

– Helmillä on kiireinen päivä tiedossa keskiviikkona. Minulla on kuitenkin sataprosenttinen luotto, että hän onnistuu työpäivässään hienosti, Kallioniemi kertoo.

Liiga

@smliiga
Riku Kallioniemi astuu päiväksi syrjään – #Liiga on mukana kansainvälisessä #GirlsTakeover-päivässä: bit.ly/2yDIyv4 @plansuomi

Lähde: Liigan tiedote