Ruotsi on julkaissut jääkiekkomaajoukkueen kapteeniston PyeongChangin olympialaisiin. Valinnat eivät olleet yllätyksiä, sillä kapteenilta sekä varakapteeneilta löytyy todella paljon kokemusta Tre Kronorin paidasta.

Joukkueen kapteeniksi valittiin SHL-seura Frölundan 35-vuotias hyökkääjä Joel Lundqvist. Kaksinkertainen maailmanmestari on edustanut Ruotsin maajoukkueessa 138:ssa ottelussa. Lunqvistia pidetään Frölundan ikonipelaajana, sillä hän on edustanut seuraa jo 11 kauden ajan, joista yhdeksän joukkueen kapteenina.

Ruotsin kapteeni on NHL-supertähden Henrik Lundqvistin kaksoisveli. Myös Joel Lundqvist on käynyt pelaamassa NHL:ssä. Hän edusti Dallas Starsia kolmen kauden ajan, mutta ei koskaan lyönyt itseään läpi taalajäillä, jolloin hän siirtyi takaisin Ruotsin pääsarjaan kaudeksi 2009-2010.

Tre Kronorin varakapteeneiksi valittiin KHL-pelaajat Staffan Kronwall ja Erik Gustafsson. Kaksikolta löytyy yhteensä 150 maajoukkueottelua. Molemmat pelasivat maajoukkueessa vuonna 2013, kun Ruotsi voitti maailmanmestaruuden.

Tre Kronor

@Trekronorse
Lagledningen har utsett Joel Lundqvist till #TreKronors lagkapten i OS. Assisterande kaptener är Staffan Kronwall och Erik Gustafsson.