Kaataako Leijonat Korean? – Entinen leijonapuolustaja: ”Voi mennä yllättävän vaikeaksi”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Pitkän ja kunnioitettavan uran puolustajana Leijonissa ja maailmalla tehnyt Ossi Väänänen on mielissään Suomen kapteenin Lasse Kukkosen otteista olympiakaukalossa.

Sotshin olympialaisissa Väänänen ja Kukkonen muodostivat pakkiparin, joka oli todella kova luu maalin edessä. Vaikka Väänäsen oma ura on sittemmin loppunut, katsoo hän edelleen ystävänsä otteita mielenkiinnolla kaukalossa.

– Minua on lämmittänyt nähdä, kun Lasse iskee edelleen maaleja häkissä. Myös Petri Kontiolan fyysisyys on hymyilyttänyt. ”Konna” lähetti vastarannalle viestin, että tänne on tultu pelaamaan, Väänänen naurahtaa.

Vaikka 36-vuotiaan Kukkosen liikkuminen kaukalossa on kankeampaa kuin ennen, haluaa Väänänen muistuttaa, miten tärkeä pelaaja hän on joukkueelle – varsinkin askin ulkopuolella.

– Lassen arvo johtajana on joukkueelle korvaamaton. Tiedät aina mitä saat. Ei tule ohi-iltaa, kun hänet laittaa askiin, Väänänen tietää.

– Lisäksi Lasse on hieno ihminen. Kun olimme Philadelphiassa samaan aikaan, oli tilanne, jolloin hän ei pelannut niin paljon kuin olisi halunnut. Siitä huolimatta se positiivisuus, mikä hänestä huokui ja kaikki hänen antamansa tuki minulle oli ihailtavaa. Moni pelaaja olisi vain surkutellut tilannettaan, mutta se ei tullut kuuloonkaan Lassen kanssa. Se lojaalius ja ammattimaisuus oli upeaa seurattavaa.

– Yksi asia on myös varma. Lassen sähinät kopissa ennen askiin menoa eivät jätä ketään kylmäksi!

Tiistaina Leijonat aloittaa olympialaisissa tosipelit Koreaa vastaan. Homman juoni on selvä – tappiolla pullahtaa pois ja voitolla jatkaa puolivälieriin Kanadaa vastaan.

– Tämä voi mennä yllättävän vaikeaksi. Missään tapauksessa ei saa ajatella, että Korea on pelkkä suupala. Oma tekeminen ja vaatimustaso pitää olla vähintään sitä, mitä luokkaa se on ollut aikaisemmin. Näin joukkueeseen ei iskostu huonoja tapoja, koska seuraavaksi vastassa onkin jo Kanada, joka on ihan eri luokkaa vastustajana, Väänänen tietää.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS