Edmonton Oilersin päävalmentaja Todd McLellan teki viime peleissä kovan ratkaisun suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven suhteen.

Oikealla laidalla pelaamaan tottunut Puljujärvi pelasi Oilersin viime ottelussa hänelle vähemmän tuttua vasenta laitaa. 19-vuotias suomalaisnuorukainen on tahkonnut viime peleissä kolmosketjussa Ryan Stromen ja Anton Slepishevin rinnalla.

McLellanin mukaan kokeilu on saamassa jatkoa.

– Hän on kyennyt lataamaan ja ampumaan. Se ei tarkoita sitä, etteikö hän saisi maalipaikkoja myös normaalilla pelipaikallaan oikeassa laidassa. Mielestäni Jessellä on taito laukoa kiekkoa ja huijata maalivahteja myös vasemman laidan puolelta. Moni pelaaja pystyy pelaamaan samalla tavalla, vieraan laidan puolelta. Annetaan hänelle mahdollisuus ja katsotaan miten tämä etenee, McLellan perusteli muutosta Edmonton Sun -lehden haastattelussa.

Puljujärvi nähtiin aikaisemmin tällä kaudella ykkösketjussa Oilersin ykköstähden Connor McDavidin vierellä, mutta tätä tuskin nähdään enää vähään aikaan.

– Olemme nostaneet Jessen ylivoima-aikaa. Olemme asettaneet hänet vasempaan laitaan, joka ei välttämättä ole vielä kovin tuttu paikka hänelle, joten emme mielellään pidä häntä vastustajan parhaita puolustavia pelaajia vastaan. Jessellä ja Stromella on ollut hyvää yhteyttä, McLellan sanoi.