Tuntematon suomalaismaalivahti Niclas Westerholm nousi kaikkien kiekkoihmisten huulille tällä viikolla, kun hän teki yllättäen NHL-sopimuksen Nashville Predatorsin kanssa.

Tuore sopimus tuli monille ihmisille yllätyksenä, sillä maalivahti on esiintynyt urallaan vasta neljästi Liigassa. Muuten hän on pelannut SaiPan A-junioreissa sekä Mestiksen Peliitoissa.

Huomioitta hän ei kuitenkaan luonnollisestikaan jäänyt, sillä Predatorsin suomalainen kykyjenetsijä Janne Kekäläinen huomasi Westerholmissa nopeasti jotain, mikä sai asiat etenemään sopimuksen syntymiseksi.

– Satuin huomaamaan hänet talvella ja rupesin ottamaan selvää. Sain erittäin hyvät kommentit maalivahtivalmentajilta ja muilta, jotka ovat häntä lähellä, Kekäläinen kertoo Ilta-Sanomille.

– Niclas on kehittynyt vähän myöhemmin kuin jotkut muut monestakin eri syystä. Hän on treenannut oikealla tavalla viime vuosina, minkä ansiosta tulosta on alkanut tulla ja voimaa tarttunut isoon kroppaan.

Samoja piirteitä kuin Pekka Rinteessä

Ennen kuin Westerholmille tarjottiin NHL-sopimusta, oltiin nuorukaiseen tutustuttu tarkasti Pohjois-Amerikassa. Isokokoinen maalivahti teki videoilla ison vaikutuksen Predatorsin henkilökuntaan.

– Kun meidän maalivahtivalmentajamme ja vara-GM (Paul Fenton) katsoivat videoita Niclaksen pelaamisesta, ensimmäinen kommentti oli ”holy shit, miten paljon hän näyttää Pekka Rinteeltä, Kekäläinen paljastaa.

Westerholm käy nyt tutustumassa NHL-organisaatioon, sillä hän lentää Pohjois-Amerikkaan perjantaina. Tämän jälkeen hän harjoittelee farmiseura Milwaukee Admiralsin kanssa, ennen kuin hän palaa takaisin Suomeen. Vielä on täysin auki, missä nuorukainen kiekkoilee ensi kaudella.

Lähde: Ilta-Sanomat