Vegas Golden Knights on kiinni pienimuotoisessa sensaatiossa jääkiekon NHL:ssä, kun se johtaa pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjaa kaksinkertaista Stanley Cup -mestari Los Angeles Kingsiä vastaan voitoin 2-0. Vegas on tehnyt kahdessa pelissä vain kolme maalia, mutta silti se onnistui kairaamaan kaksi isoa kotivoittoa.

Tällä hetkellä joukkueen suurimmat sankarit mahtavat olla vain kerran antautunut maalivahti Marc-Andre Fleury ja tänäaamuna voittomaalin toisessa jatkoerässä upottanut Erik Haula. Debytanttijoukkue on ajanut Kingsin vauhdillaan ja äärimmäisen hyvällä puolustamisella ahdinkoon.

– Tiesin, että (James) Neal syöttäisi minulle. Minulla oli hyvä vauhti, ja olin menossa maalille. En ole vielä katsonut maalia, mutta muistan, että (maalivahti Jonathan) Quick reagoi vauhtiini ja sain laitettua kiekon sisään, Haula kertasi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan uransa yhtä suurinta maalia.

Osuma oli Golden Knightsin seurahistorian ensimmäinen jatkoerämaali.

Vaikka Vegas olikin jo ennen toista ottelua voittojen valossa kuskin paikalla, oli toinen päänahka valtavan iso. Sarja rantautuu kahden seuraavan pelin ajaksi Los Angelesiin, joka on etenkin pudotuspeleissä tukala paikka vieraille.

Haula tiesi, että maraton-pelin päättäminen ajassa 95.23 oli elintärkeää Vegasin kannalta. Jättisensaatio, eli paikka toisella kierroksella, on enää kahden voiton päässä. Kokenut Kings niitä tarvitsee neljä.

– Onhan tuo paras fiilis jääkiekossa, kun pääsee lopettamaan ottelun. Meillä oli pitkä ottelu alla ja monta kaveria, jotka olivat pelanneet isoja minuutteja. Kaikki tekivät hyvää työtä.

Ottelusarjan kolmas kamppailu pelataan maanantaiaamuna Los Angelesissa, neljäs on vuorossa keskiviikkona. Jos Vegasin kannalta kaikki menee nappiin, voi joukkue varmistaa jo tuolloin paikkansa NHL:n kahdeksan parhaan joukkueen sakista.