HELSINKI. Leijonat aloitti Ruotsin EHT-turnauksen komeasti, kun joukkue kaatoi Venäjän kotiyleisönsä edessä maalein 3-2.

Helsingissä pelattu kamppailu ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa. Kotiyleisön sankariksi nousi Liigassa tällä kaudella loistanut Juuso Puustinen, joka kikkaili ottelun voittomaalin.

Venäjä johti peliä vielä avauserän jälkeen 1-0 Stanislav Galievin maalilla. Leijonat nousi peliin mukaan toisessa erässä, kun JYP-hyökkääjä Puustinen tykitti ylivoimalla komean tasoituksen. Leijonat näytti jo kääntävän lopullisesti itselleen päätöserässä, kun Toni Rajala vei kotijoukkueen johtoon.

Venäjä nousi kolmannessa erässä kuitenkin vielä tasoihin. Ilja Kablukov onnistui viemään pelin jatkoajalle. Kun sielläkään ei syntynyt ratkaisua, ratkesi peli lopulta rankkareilla.

Ottelu oli 65 minuuttia tiukkaa puurtamaista. Kumpikaan joukkue ei juhlinut maalipaikoilla. Kuvaavaa on, että leijonavahti Harri Säterille merkattiin varsinaisella peliajalla vain 12 torjuntaa.

Sekä Suomi että Venäjä matkaavat pelin jälkeen Ruotsiin. Leijonat jatkaa pelejään lauantaina ja sunnuntaina Tshekkiä ja Ruotsia vastaan. Pelit ovat viimeiset esiottelut ennen Tanskan MM-kisoja.

LEIJONIEN OTTELUOHJELMA SEKÄ KAIKKI LOHKOT LÖYTYVÄT LEIJONAT.COMIN ERIKOISSIVULTA TÄSTÄ!