HERNING. Sveitsin leirissä oli ilo ylimillään, kun joukkue selvitti tiensä mitalipeleihin kaatamalla Suomen torstaina maalein 3-2.

Tiukan trillerin yksi näkyviä hahmoja oli Kevin Fiala, joka piinasi Suomen pakistoa Sveitsin ykkösketjusta käsin. NHL-apu oli voittopelin jälkeen yhtä hymyä.

– Me pelasimme hyvin. He pelasivat hyvin. Tämä peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Mutta en voi sanoa, että olisimme olleet onnekkaita. Teimme paikoistamme maalit ja puolustimme tiiviisti. Siinä oli voiton avaimet, Fiala pohdiskeli Leijonat.comille.

Nuori hyökkääjä tuuletteli voitoa antaumuksella. Nashville Predatorsin huippunimi kertoi suoraan, että voitto on yksi uran suurimpia tähän mennessä.

– Tämä on todella makeaa. En ole koskaan pelannut mitalipeleissä. Olen todella innoissani ja ylpeä joukkueestamme. Nyt meillä on mahdollisuudet vaikka mihin.

Sveitsi jatkaa turnaustaan, mutta Suomen pelit päättyivät tappion myötä kuin seinään. Sen myötä muun muassa Fialan huonekaverina Nashvillessä olleen Eeli Tolvasen kisat loppuivat kitkerällä tavalla.

Aiotko kuittailla Tolvaselle? Fiala lupaa suomalaiselle ”hellää vinoilua”.

– Hän on huipputyyppi – rakastan häntä! Joten en ole ilkeä hänelle. Mainitsen ehkä asiasta, kun palaamme Nashvilleen. Mutta en ennen sitä, Fiala iski silmää.

LUE MYÖS: Lauri Marjamäki herkistyi shokkitappion jälkeen: ”Meillä oli unelma…”

LUE MYÖS: Sensaatiomainen tappio! Leijonat romahti nolosti ulos MM-kilpailuista

LUE MYÖS: Yllätystappio veti hiljaiseksi! Leijonien maalivahti ei lähtenyt selittelemään: ”Turpaan tuli”

LUE MYÖS: Leijonat pullahti yllättäen ulos MM-kisoista – somekansa tylynä: ”Marjamäki on historian huonoin maajoukkuevalmentaja”

 

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo