Kun NHL-seura haluaa tehdä vaihtokauppoja, pelaajilta harvoin kysellään mielipiteitä. Bisnes on bisnestä, ja kaupatuksi joutuneiden täytyy vain niellä kylmä totuus, ettei ura jatku enää samassa paikassa.

Näin kävi myös eilen kaupatulle Alex Galchenyukille (kuvassa vasemmalla). NHL-pistetykki oli täysin tietämätön olevansa osa siirtokauppaa, jota Montreal Canadiens ja Arizona Coyotes kehittelivät. Galchenyuk hyvästeli kanadalaisseuran, kun Canadiens vaihtoi hänet Max Domiin.

AZ Sportsin toimittaja Craig Morgan on saanut tietoonsa, että Galchenyuk kuuli vaihtokaupasta täysin yllättäen. NHL-tähti oli matkustamassa Italiaa kohti ja selaili lentokoneessa Twitteriä, jolloin uutinen seurasiirrosta ilmestyi näkyviin.

Craig Morgan

@CraigSMorgan

Craig Morgan

@CraigSMorgan
The conference call is hard to hear but I think Alex Galchenyuk said he was flying to Italy and checked his phone while waiting for a connecting flight. That's how he heard about the trade.
Actually, he said he connected to Twitter while on the plane and saw the news.

Monipuolinen laitahyökkääjä viimeisteli viime kaudella 51 tehopistettä. Hän on saamassa Arizonassa ison roolin, sillä joukkueen pelaajarunko on vielä varsin kokematon. Kojooteissa pelaa myös suomalaisvahti Antti Raanta.