Calgary Flamesin tulokasleiri käynnistyi torstaina. Mukana on myös kaksi suomalaispelaajaa: puolustaja Juuso Välimäki ja hyökkääjä Eetu Tuulola. Näistä 20-vuotias Tuulola osallistuu Flames-leirille jo toista vuotta peräkkäin.

Kuluneella kaudella toisen polven kiekkoilija antoi komeat näytöt pelaamalla ensimmäisen vuotensa aikuisten tasolla. Oikealta ampuva 102-kiloinen laituri takoi HPK:n paidassa 16 maalia ja yhteensä 26 tehopistettä.

Nyt Tuulola pääsee jälleen todistamaan kykynsä kirkkaampien valojen keskellä. Ensimmäisenä leiripäivänä oli vuorossa tiukkaakin tiukemmat kuntotestit.

– Se oli rankkaa, mutta oli hienoa nähdä missä mennään, Tuulola kertoi Calgaryn Twitter-tilillä.

Tuulola muutti takaisin Suomeen vuonna 2017 pelattuaan yhden kauden WHL-seura Everett Silvertipsin riveissä. Muutto Hämeenlinnaan auttoi häntä kehittymään entisestään pelaajana.

– Se oli hyvä päätös. Pääsin heti mukaan aikuisten joukkueeseen ja päävalmentaja antoi minulle hyvin jääaikaa. Sain siitä lisää itseluottamusta ja kerättyä muutaman pisteenkin. Vuosi oli todella hyvä minulle. Kehityin paljon pelaajana – etenkin hyökkäyspelin osalta, Tuulola kuvaili.

Kehitettävää löytyy kuitenkin edelleen, jonka myös hämeenlinnalainen tiedostaa.

– Puolustuspeliä tulee kehittää entisestään ja haluan tietenkin pelata myös parempaa hyökkäyspeliä. Ei ole vain yhtä osa-aluetta. Haluan kehittyä kaikessa.

Calgary varasi Tuulolan 6. kierroksella kesän 2016 NHL-draftissa. Tulevalla kaudella nuorukainen nähdään jälleen HPK:n ringissä.

Calgary Flames

@NHLFlames
"It's tough but it's nice to see where you're going, in the fitness testing."

@tuuski23 talks about #FlamesDevCamp fitness testing and how his season in Finland went!