HELSINKI. Kokeneen Valtteri Filppulan alkukesä oli jo dramaattinen, kun hyökkääjä vaihtoi seuraa NHL-markkinoiden avauduttua.

34-vuotiaan suomalaisen sopimus Philadelphia Flyersin kanssa umpeutui menneeseen kauteen. Sen myötä hänestä tuli vapaa agentti.

Kun Flyers ei halunnut pitää kiinni monipuolisesta työjuhdastaan, alkoi uuden seuran kartoitus. Uusi osoite löytyi pian – New York Islanders solmi hyökkääjän kanssa vuoden diilin.

– Se siirtokuvio meni jopa yllättävän nopeasti. Ennen heinäkuuta ei pystynyt tekemään vielä mitään, joten en kauheasti miettinyt asiaa. Islandersin sopimus tuli taas sen verran nopeasti, ettei siinäkään ehtinyt hirveästi miettiä, Filppula ynnää Leijonat.comille.

Islandersin sopimustarjous tuo konkarille tuntuvan palkanalennuksen. 2,75 miljoonan ja yhden vuoden diili sopii silti hyvin – se on samalla Filppulalle hyvä näytönpaikka osoittaa konkarin olevan yhä laadukas vahvistus NHL:ään.

– Olin kyllä tyytyväinen siihen (Islandersin paketti). Ei tarvinnut kauaa miettiä, Filppula kiteyttää.

Filppula loisti viikonloppuna tennismaila kädessä Bermudan Kannu -turnauksessa. Kuva: Ilari Isotalo.

Tuttu kaveri Leijonista

Yksi siirtorajan ilouutinen oli tutun suomalaiskaverin hyppääminen samaan suuntaan. Islanders teki juuri ennen Filppulan sopimusta diilin Leo Komarovin kanssa.

– Jonkun verran pelattu yhdessä ja tietysti vastakkain. Leksa on todella hyvä tyyppi. Muutenkin on aina kiva, kun on suomalaisia joukkueessa. Aika menee reissussa siten mukavammin, Filppula virnistää.

LUE MYÖS: Ura kokonaan ohi! Yli 500 NHL-pelin Sean Bergenheimin elämä meni uusiksi: ”Tuntui, että nyt on paukut loppu”

LUE MYÖS: Jatkuuko upea ura? Yli 700 NHL-pelin Tuomo Ruutu jo yli vuoden pelaamatta – kommentoi jatkoa mystisesti

LUE MYÖS: Perhetragedia painaa – Teemu Selänne avoimena surustaan: ”Ei siitä toivu”

 

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Mitä odotuksia Filppulalla on Islandersista? Lue lisää konkarin mietteitä myöhemmin Leijonat.comista!