Kaksi maalia viimeistellyt Nuorten Leijonien lupaus manasi tehottomuutta: ”Meillä oli paikkoja lyödä peli poikki”

© Kuva: Getty Images

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kärsi varhain perjantaiaamuna kirvelevän 3-4 -jatkoaikatappion isäntämaa Kanadalle World Junior Showcase -turnauksessa.

Suomalaisten ottelun suurin sankari, kaksi maalia viimeistellyt nelosketjun hyökkääjä Sampo Ranta, oli kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Pääsimme hyvin peliin kiinni heti alussa. Varsinkin ensimmäiset kymmenen minuuttia olimme pelin päällä ja hallitsimme ottelua, Ranta totesi Suomen jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Kolmannessa erässä Kanada johti jo 3-1, mutta Ranta ja Aarne Talvitie nostivat maaleillaan Suomen tasoihin ja jatkoajalle.

– Kolmannessa erässä olimme mielestäni parempia. Meillä oli paikkoja lyödä peli poikki jo aikaisemminkin, Ranta manasi ottelua, jonka Kanadan Maxime Comtois lopulta jatkoajalla ratkaisi.

Turnauksessa on hurja tahti, sillä seuraava ottelu on edessä jo tänään kello 13.00 paikallista aikaa (23.00 Suomen aikaa), joten palautumisaika Kanada-ottelusta jää todella lyhyeksi. Tämä ei kuitenkaan Nuorten Leijonien sankaria pelota.

– Ei siinä mitään, siihen pitää tottua, että välillä pelataan aikaisemmin ja on lyhyempi palautusaika. Nyt vaan hyvät safkat, loppuverryttelyt, kroppa kuntoon ja ollaan valmiina huomenna, Ranta päätti.