Hyökkääjä Jesse Puljujärven kohtelu on herättänyt viime päivinä runsaasti keskustelua.

Nuori suomalaishyökkääjä viiletti viimeisimmässä ottelussa Edmonton Oilersin nelosketjussa, vaikka kyseessä oli vasta kauden toinen NHL-ottelu. Kyseinen ratkaisu oli erikoinen, sillä Puljujärvi antoi harjoituskaudella niin vahvoja näyttöjä, että vastuun uskottiin olevan ainakin alkukaudesta suurta.

Pohdimme, että mikä olisi sitten suomalaishyökkääjän kannalta järkevin ratkaisu, mikäli vastuuta ei tule tälläkään kaudella riittävästi? Kysyimme tätä Suomen suurimmasta jääkiekon Facebook-kanavasta – Jääkiekon olohuoneesta – jossa kiekkofanit olivat lähes yksimielisiä. Kyselyyn vastanneista peräti 85,3 prosenttia kokee, että joukkueen vaihto olisi ainut ja oikea ratkaisu.

– Toisessa joukkueessa saisi varmasti paremman mahdollisuuden. Edmonton on tuhonnut myös monia muita lupaavia pelaajia, Antti Hyytiälä näkee.

– Puljujärvi pelaa aivan väärässä joukkueessa oman kehityksensä kannalta, Juuso Karikko puolestaan perustelee.

Näkemyksissä on varmasti totuuden siemen. Puljujärvi pelaa parhaillaan uransa kolmatta kauttaan Oilersin organisaatiossa, eikä seurassa jatkaminen ole enää välttämättä paras ratkaisu, mikäli läpimurtoa ei tule tälläkään kaudella.

Samalla täytyy kuitenkin muistaa, että NHL-kausi on vasta alussa, joten mitä vain voi vielä tapahtua.

Voit liittyä keskusteluun Jääkiekon olohuoneessa täältä: https://www.facebook.com/groups/kiekkohuone

Miikka Lahtinen
Twitter: @miikka_lahtinen