JYVÄSKYLÄ. Yksi Liiga-kauden mielenkiintoisimmista pelaajista löytyy Oulun Kärpistä, jossa viilettää tuleva NHL-hyökkääjä Rasmus Kupari.

Vasta 18-vuotias keskushyökkääjä allekirjoitti kesällä kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa, mutta vielä tällä kaudella hänet nähdään lainasopimuksella Liigassa.

Kupari muodostaa tällä hetkellä Kärpissä ehkä koko sarjan vaarallisimman ketjun yhdessä kokeneen Mika Pyörälän ja huipputaitavan Aleksi Heponiemen kanssa. Nuoren hyökkääjän mielestä ketjun peli onkin toiminut mainiosti, mutta parannettavaakin löytyy.

– Molemmat ovat huikeita pelimiehiä. Ketjun peli on parantunut koko ajan ja varsinkin hyökkäysalueella löydetään toisemme hyvin. Pyörälä osaa ottaa myös tarvittaessa askeleen omiin päin, jos me hyökätään liikaa. Mutta mielestäni ketjussa on hyvät roolitukset, jotka ovat toimineet. Toivotaan kuitenkin, että homma lähtee kulkemaan vielä paremmin, Kupari kommentoi Leijonat.comille Jyväskylässä.

Huippukauden jälkeen hyvästit Liigalle?

Kotkan Titaanien kasvatti on esiintynyt kuluvalla kaudella 12 ottelussa, joissa hän on viimeistellyt kahdeksan (3+5) tehopistettä. Kausi on lähtenyt siis myös tehopisteiden valossa pirteästi käyntiin. Tavoitteena onkin pelata huippukausi Liigassa, minkä jälkeen katseet käännetään Pohjois-Amerikkaan.

– Oli hienoa, että saatiin heti sopimus aikaan Kingsin kanssa. Itsellä oli aika kirkkaana mielessä, että ainakin yksi vuosi pelataan vielä Kärpissä ja Suomessa. Nyt saa kasvaa ja kehittyä rauhassa täällä.

– Ei ole kuitenkaan muuta kuin hyvää sanottavaa Kingsin organisaatiosta. Kävin kesällä pyörähtämässä siellä, niin kaupunki vaikuttaa hienolta ja puitteet ovat huikeat. Toivotaan, että jonain päivänä saan pelata siellä, Kupari kertoi.

Nähdäänkö nuorukainen sitten jo ensi kaudella rapakon takana?

– Kyllähän tavoite on aina päästä pelaamaan NHL:ssä. Se on ollut haaveena pikkupojasta asti, Kärppien hyökkääjä totesi.

Rasmus Kupari veti kesäkuussa 2018 yllensä Los Angeles Kingsin pelipaidan. Huippulupaava hyökkääjä varattiin NHL:ään ensimmäisellä kierroksella vuorolla 20. (Kuva: Getty Images)

Tälle kaudelle Kupari on asettanut itselleen realistiset tavoitteet ja ainakin alkusyksyn perusteella ne myös toteutuvat. Tulevaisuus näyttää siis hyvin kirkkaalta.

– Varmasti yksi suurimmista tavoitteista on, että pystyisi kehittymään pelaajana ja saisi pelata koko kauden isossa roolissa. Toki myös itsellä on kovat odotukset, että tehoja syntyisi. Uskon, että hyvän tekemisen ja työmäärän kautta ne onnistumiset tulevat, Kupari kommentoi.

Miikka Lahtinen, Jyväskylä
Twitter: @miikka_lahtinen