Lahden Pelicans on antanut tiukkasanaisen vastauksen seuran ympärillä pyörineeseen uutisointiin hämäristä osakekaupoista. Etelä-Suomen Sanomat on uutisoinut tiiviisti Salpausselän Rakentajien (SSR:n) ja Pelicansin yhteiskuvioista.

SSR:n entinen pääomistaja Mika Wilenius on lehden mukaan kierrättänyt 100 000 euroa Viron kautta, ennen kuin rahat päätyivät Pasi Nurmiselle Pelicansin osakkeiden ostoa varten vuonna 2016. Wilenius käytti virolaisyritystä myös omissa asuntokaupoissaan. Poliisi tutki asiaa muun muassa rahanpesuna ja veronkiertona.

Pasi Nurmista ei epäillä rikoksesta, eikä poliisi ole nähnyt tarpeelliseksi kuulla häntä asian tiimoilta.

ESS on myös uutisoinnissaan ihmetellyt, miten Pelicans selvisi viime kevään kassakriisistä ongelmitta. Sanomalehti on myös kertonut SSR:n vaatineen lahtelaisseuran vuokraamaan viisi asuntoa yritykseltä sponsorointia vastaan.

Pelicansilla on kaikkiin näihin syytöksiin tiukka vastaus.

– Pasi Nurminen tai Lahden Pelicans Oy eivät ole olleet mukana eivätkä ole epäiltyinä heitä koskevassa uutisoinnissa viitatuissa, mutta muita koskevissa talousrikostutkinnoissa. Seura tai Nurminen eivät ole osallisina missään muussakaan viranomaistutkinnassa, vaikka lehden uutisoinnista voi saada sellaisen käsityksen, Pelicansin tiedotteessa todetaan.

– Erillisillä, toisiinsa liittymättömillä artikkeleilla, sekä sensaatiohakuisilla otsikoinneilla ja kuvituksella pyrittiin luomaan lukijoille vääristyneitä mielleyhtymiä Pelicansista sekä Nurmisesta.

Lahtelaisseura on ryhtynyt myös tiukempiin toimiin paikallislehtiä ja yhteistyökumppaniaan vastaan.

– Lahden Pelicans Oy ja Pasi Nurminen tekevät lehden kirjoittelusta ja toimintatavoista kantelun hyvän journalistisen tavan rikkomisesta Julkisen sanan neuvostoon sekä harkitsevat myöskin muita toimia asian suhteen, seura kertoo.