Suomalaishyökkääjä Mikael Hakkarainen suorastaan dominoi parhaillaan Yhdysvaltojen juniorisarja USHL:ää.

Chicago Blackhawksiin viime kesänä viidennen varauskierroksen 139. vuorolla valittu Hakkarainen on summannut yhdeksään peliinsä hurjat tehopisteet 8+10=18.

The Athletic -lehden Blackhawksin hovitoimittaja Scott Powers uskoo, että Hakkarainen pelaa tällä hetkellä aivan väärää sarjaa.

– Hän ei ollut kauden alussa onnellinen Providencen yliopistossa, joten hän jätti sen koulun. Ongelma on kuitenkin se, että hän on liian hyvä USHL:ään. Hän on tehnyt Muskegon Musketeersin riveissä yhdeksään otteluun jo 18 tehopistettä. Hän johtaa koko sarjan piste per ottelu -keskiarvoa, Powers avasi.

Powersin uskoo, että Hakkarainen tarvitsee lisää haastetta ja sitä olisi tarjolla hänen kotimaassaan.

– On mielenkiintoista nähdä missä Hakkarainen päättää pelata ensi kaudella. Hän tarvitsee lisää haastetta. Hän on kotoisin Suomesta, joten ehkä saattaa palata sinne pelaamaan ammattilaisena. Blackhawksin ei tarvitse tehdä hänen kanssaan sopimusta kuin vasta vuoden 2022 elokuussa, toimittaja spekuloi.

Bluesin juniorimyllyn kasvatti ei ole koskaan pelannut Liigassa tai ylipäätään missään miesten tasolla. Hän muutti 17-vuotiaana Yhdysvaltoihin pelaamaan NAHL-juniorisarjaan.