Nuoret Leijonat ottivat monellakin tavalla historiallisen voiton Kanadasta puolivälieräottelussa. Suomi kaatoi kisaisännät jatkoajalla lukemin 2-1. Koskaan aiemmin Kanadaa ei ole jätetty kotikisoissa mitalipelien ulkopuolelle, ja Suomi ei puolestaan ole yltänyt mitalipeleihin pienessä kaukalossa.

Voitto ei irronnut helpolla. Nuoret Leijonat pelasivat ehdottomasti turnauksen parhaan pelinsä. Joukkue piti paljon kiekkoa, eikä antanut Kanadalle juurikaan mahdollisuuksia päästä revittelemään hyökkäyspäässä.

Kanada kuitenkin juhli ottelun avausmaalia. Ian Mitchell laukoi kiekon vastustamattomasti etukulmasta sisään.

Lukuisista hyvistä paikoista huolimatta Suomi iski avausmaalinsa aivan ottelun loppuhetkillä. Osuma ei ollut sieltä kauneimmasta päästä. Eeli Tolvanen heitti kiekkoa maalin eteen, ja peliväline pomppasi sisään Aleksi Heponiemen polvisuojista.

Voittomaali syntyi vastahyökkäyksestä jatkoajalla. Toni Utunen iski koko kautensa ensimmäisen maalinsa. Syötöt tarjoilivat Heponiemi ja Aarne Talvitie.

Suomen ehdottomasti paras pelaaja oli maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen. Hän pysäytti Kanadan kapteenin rankkarin jatkoajalla ja ottelun mittaan myös useampia läpiajoja.

https://vimeo.com/309211280

Lue myös: Karu tuomarivirhe? Suomalaispakki telottiin rumasti ilman rangaistusta – katso video

Lue myös: Nyt on tunnelma katossa! Tältä Suomen vaihtoaitiossa näytti puolivälierän ratkaisuhetkellä – katso video