Buffalo Sabresista kuukausi sitten ison mediahuomion saattelemana häipynyt ruotsalaishyökkääjä Patrik Berglund on kommentoinut ensimmäistä kertaa potkujaan joukkueesta Hockeypuls.se-sivustolle antamassaan haastattelussa.

Mies kertoi rikkoneensa joukkueen sisäisiä sääntöjä menetettyään peli-ilonsa ja kiinnostuksensa jääkiekkoa kohtaan. 30-vuotias hyökkääjä kertoi tarpeestaan löytää uudestaan myös henkisen tasapainonsa.

– Tunsin oloni p*skaksi. Tällä hetkellä voin jälleen paljon paremmin ja voin vihdoin taas hengittää kunnolla. Seuralta saamani rangaistus oli täysin oikeutettu. Mutta en tiennyt miten muuten minun olisi pitänyt toimia. Minun oli pakko päästä pois jääkiekon parista ja saada apua, mies totesi.

Berglund kiittää myös NHL:ltä sekä pelaajayhdistykseltä saamaansa tukea, joskaan ei kadu päätöstään toimia niin kuin toimi.

Pitkäaikainen Ruotsin maajoukkuepelaaja luopui samalla suuresta rahasummasta, sillä 3,85 miljoonaa dollaria kaudessa kattava sopimus olisi ulottunut kauden 2021-22 loppuun saakka.

– Ne rahat joista luovuin eivät merkitse minulle mitää. Vaikka tämä on todella kliseistä sanoa, raha ei tee sinua onnelliseksi. Voin luopua tuosta rahamäärästä koska tahansa ollakseni onnellinen. Raha on viimeinen asia, joka merkitsee minulle mitää juuri tällä hetkellä, hyökkääjä täräyttää.

– Olen pahoillani siitä, että lähdin ja petin ihmiset Buffalossa. Pelaajat olivat mahtavia ja rakastan heitä sekä kaikkia organisaatiossa. He eivät tehneet minulle mitään väärää, Berglund jatkaa.

Berglund myöntää myös kauppaamisen St. Louis Bluesista Buffaloon olleen miehelle itselleen raskas pala nieltäväksi.

– Minulla ei ole mitään Buffaloa vastaan… mutta kotini oli St. Louisissa joten olin surullinen joutuessani lähtemään sieltä. Oli kova paikka yrittää käsitellä muutosta.

Berglund pelasi vuonna 2008 alkaneella NHL-urallaan 717 runkosarjaottelua. Mies pelasi tätä kautta lukuunottamatta koko NHL-uransa St. Louis Bluesissa. Buffalossa miehen vyölle kertyi lopulta vain 23 ottelua tehoin 2+2.

LUE MYÖS: Karu päätös: Buffalo Sabres asetti kallispalkkaisen hyökkääjänsä pelikieltoon – tässä syy!