Pikkuleijonien MM-kenraaliturnaus Venäjällä sai tiistaina tylyn alun.

Tshekki oli tehokas ja marssi Sotshissa pelatun iltapäiväpelin voittoon lopulta maalein 6-3. Suomen paras pelaaja oli 17-vuotias Kasper Simontaival, joka iski joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia.

Kesän 2020 NHL-huippuvarauksiin kuuluva Simontaival oli myös muuten kamppailussa pirteä. Energisesti pelannut Tappara-nuorukainen oli lähellä tehdä kolmannessa erässä jo hattutempun – hänen kolmas osumansa hylättiin kuitenkin korkeana mailana.

Tiukka peli ratkesi toisen ja kolmannen erän aikana, kun Tshekki karkasi varkain jo 6-2-johtoon. Pikkuleijonien kiri kolmannessa erässä ei enää riittänyt. Suomen kolmannen maalin iski Leevi Aaltonen.

Pikkuleijonat ei jää murehtimaan tappiota pitkäksi aikaa. Joukkue jatkaa turnaustaan torstaina pelillä USA:ta vastaan. Tuo kamppailu alkaa Suomen aikaa klo 17.30.