Aleksander Barkovin viimeöinen maali sai kiekkoyleisön haukkomaan henkeään siellä täällä. Suomalainen iski 4-3-johto-osuman ällistyttävällä tavalla läpiajon päätteeksi jalkojen välistä, vaikka vastustaja roikkui kintereillä sen, minkä pystyi.

Osuman arvoa nostaa vastustajan iholla roikkumisen lisäksi se fakta, että peli oli tasan. Kyseisen, tuhannen taalan paikan tuhlaaminen ei siis olisi ollut missään tapauksessa hyvästä.

Suomalaista intoutui kehumaan myös ex-tähtipelaaja, NHL:ssäkin aikoinaan pelannut kolminkertainen Suomen mestari Esa Pirnes.

– Mitä!? Hattu päästä ja syvä kumarrus. On se maaginen pelaaja! kaksinkertainen MM-pronssimitalisti hehkutti lyhyesti, mutta paljonpuhuvasti.

Esa Pirnes

@essipir12
What!? 🎩 päästä ja syvä kumarrus. On se maaginen pelaaja!

NHL

@NHL
🤢🤢🤢🤢🤢

Joukkueensa kenties tärkein pelaaja ja kapteeni on iskenyt tällä kaudella 57 ottelussa tehot 22+35=57. Murheellisesta tehotilastosta -19 ei pidä vetää liian suuria johtopäätöksiä.

Florida on ollut pitkälti koko talven totaalisen sekaisin joukkueena. Panthers on esimerkiksi päästänyt 193 maalia, joka on valitettavasti isoimpia määriä koko sarjassa.

Pantteripaidoilla on tällä hetkellä matkaa pudotuspeleihin 11 pinnaa. Toisaalta Floridalla on otteluita vähemmän pelattuna kuin pahimmilla kilpakumppaneilla, eli itäisen konferenssin sijojen 6-9 joukkueilla.

LUE FLORIDAA KÄSITTELEVISTÄ TUOREIMMISTA MYÖS:

Olli Jokinen teki aikoinaan ainutlaatuisen tempun – Aleksander Barkovin joukkuekaveri vasta nyt samaan

Aleksander Barkov unohti ällistyttävät urotekonsa – katseet täysin muualla: ”Emme ole siellä, missä haluamme”

Aleksander Barkov ilmiliekeissä – taiteili uransa toisen hattutempun NHL:ssä! Tässä kooste maaleista