25-vuotiaan Holden Andersonin nimi on noussut kiekkomaailman huulille ikävän tempun takia.

Kanadassa syntynyt hyökkääjä nousi otsikoihin sikailtuaan viikon pudotuspeliottelussa Ranskan pääsarjassa harvinaisen törkeällä tavalla. Amiensia edustava hyökkääjä teloi vastustajan tempulla, joka on tuttu vapaaottelukehistä.

Anderson pimahti jo pudotuspeliottelun päätyttyä Amiensin 4-3-voittoon. Peli päättyi yleiseen käsirysyyn, sen jälkeen kanadalaisella keitti. Hän iski raukkamaisella heitolla Bordeauxin kärkipelaajiin kuuluvan Julien Desrosiersin jäänpintaan.

Tilanne näytti todella rajulta. Ranskalaismedia uutisoi jo, että telotun Desrosiersin kausi on varmuudella ohi. Hän loukkaantui vakavasti – mediassa on spekuloitu jo aivotärähdyksestä ja muista vammoista.

Amiens teki oman ratkaisunsa törkytempun jälkeen. Ranskan liigan kurinpitäjät eivät ole antaneet tempusta vielä rangaistusta – seura sen sijaan hyllytti hyökkääjän.

Temppu on levinnyt ympäri sosiaalista mediaa. Ranskassa nykyisin torjuva Sebastian Ylönen kuvasi tapahtuneen katsomosta. Hänen videon pohjalta on kirjoitettu laajasti uutisia muun muassa Kanadassa ja ympäri Eurooppaa. Esimerkiksi mediajätti TSN tarttui tilanteeseen juuri Ylösen videon kautta.

Katso ruma temppu tästä:

Mikäli video ei aukea, sen voi katsoa tästä.